Vierde divisie A | ARC - WNC: 2-1

Met negen punten uit drie wedstrijden is ARC een van de drie koplopers in de stand om de tweede periodetitel. En, dankzij de derde zege op rij is de Racing weer terug in de top van de algehele ranglijst met slechts vier punten achterstand op koploper - en de tegenstander volgende week - Kloetinge. Tegen WNC profiteerde ARC in het laatste halfuur (met twee treffers) van de vermoeidheid van de tegenstander. ‘Een dik en dik verdiende overwinning van ons’, zei trainer Mark Evers na afloop blij.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Timo de Graaf, 2-1 Boyd Baatje.

Mark Evers na ARC - WNC (2-1)
Boyd Baatje na ARC - WNC (2-1)

2e Klasse D | FC Aalsmeer - Alphia: 3-2

Alphia dacht vorige week de koppositie al kwijt te zijn geraakt na de nederlaag tegen Legmeervogels. Toen gebeurde dat niet vanwege de uitslagen op andere velden. Nu alsnog. Alphia verloor met 3-2 van FC Aalsmeer en moet de leidende positie laten aan ESTO. Marcel Vondeling: ‘We kwamen twee keer goed terug van een achterstand. Ik ging uit van een gelijkspel na de 2-2. Zuur dat de 3-2 nog viel.’

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Aatif El Bouny, 2-1, 2-2 Jake van Rijn, 3-2.

Marcel Vondeling na FC Aalsmeer - Alphia (3-2)

3e Klasse A | Blauw-Zwart - Aarlanderveen: 3-3

De fluwelen trap van Thom Nouwens heeft Aarlanderveen het gelijkspel opgeleverd tegen Blauw-Zwart. Zowel de 0-1 als de 2-2 scoorde de aanvoerder van de koploper vanaf de strafschopstip, de 3-3 was een vrije trap op 25 meter van het doel die hij over de muur en in de korte hoek de kruising in schoot.

Scoreverloop: 0-1 Thom Nouwens, 1-1, 2-1, 2-2 Thom Nouwens, 3-2, 3-3 Thom Nouwens.

Sander van Dijk na Blauw-Zwart - Aarlanderveen (3-3)

3e Klasse A | Alphen - RKDES: 0-0

Na twee oorwassingen van jewelste heeft Alphen zich herpakt tegen RKDES. Er werden geen tegentreffers geïncasseerd, maar Alphen scoorde zelf ook niet. Al met al een keurig resultaat tegen de nummer twee van de ranglijst voor de nummer elf van de competitie.

Scoreverloop: -

Albert Bos na Alphen - RKDES (0-0)

3e Klasse A | Koudekerk - Sporting Leiden: 7-3

3-3 stond het bij rust, 7-3 na negentig minuten. In de tweede helft heeft Koudekerk het verschil gemaakt tegen Sporting Leiden. Bovendien blijft de ploeg van trainer Jarno Verweij het net goed vinden. Twee weken geleden werd het 0-6 tegen Alphen, vorige week 8-1 tegen Stompwijk '92 en nu dus 7-3 tegen Sporting Leiden.

Scoreverloop: 1-0 Mike van Velzen, 1-1, 2-1 Daan van der Zwet, 3-1 Wessel Bakker, 3-2, 3-3, 4-3 Sidney de Schepper, 5-3 Akke Pennin, 6-3 Olaf Bakker, 7-3 Mike van Velzen.

Jarno Verweij na Koudekerk - Sporting Leiden (7-3)

4e Klasse A | Hazerswoudse Boys - BSC '68: 2-3

BSC ‘68 was de net iets betere ten opzichte van Hazerswoudse Boys, met name in het afmaken van kansen. Dat heeft de doorslag gegeven in deze wedstrijd. Al hadden de Hazerswoudenaren, na de 2-3 in de 88ste minuut, ook nog de 3-3 kunnen maken. BSC ’68 blijft koploper, met één punt meer dan Zevenhoven.

Scoreverloop: 1-0 Jari Meertens, 1-1 Lijon Korving, 1-2 Lijon Korving, 1-3 Joep van Straalen, 2-3 Ivo Vogelaar.

YouTube Video
Samenvatting Hazerswoudse Boys - BSC '68 (zaterdag 26 november)
Abdullah Sari na Hazerswoudse Boys - BSC '68 (2-3)
Wilco Wapenaar na Hazerswoudse Boys - BSC '68 (2-3)
Sam Timmermans na Hazerswoudse Boys - BSC '68 (2-3)

4e Klasse B | Perkouw - Zwammerdam: 2-1

In speelronde negen is de eerste nederlaag van dit seizoen een feit voor - nog altijd - koploper Zwammerdam. Heel veel sterker was Damme dan Perkouw, maar scoren lukte pas in blessuretijd. Op dat moment stond het al 2-0 omdat Perkouw de enige kans die het kreeg afmaakte en een bal vanaf de middenlijn binnenschoot.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 niet bekend.

4e Klasse D | KSD-Marine - Floreant: 0-3

Na drie nederlagen op rij lijkt Floreant de weg omhoog te hebben ingeslagen. In navolging van vorige week tegen Ommoord, won Floreant nu bij KSD-Marine. Een goed begin van de tweede periode, want Floreant - dat eigenlijk mee wilde doen om het kampioenschap - aast nog altijd op een nacompetitieticket. Door al dat puntenverlies dit seizoen is de achterstand op koploper FC Zoetermeer al tien punten.

Scoreverloop: 0-1 Rens Blok, 0-2 Rens Blok, 1-2 Thijs van der Loo.

5e Klasse A | Bernardus - Terrasvogels: 1-2

Voor de vijfde keer op rij heeft Bernardus verloren. Deze keer was Terrasvogels te sterk.

Scoreverloop: 1-0 Tim Schalken, 1-1, 1-2.

Vierde divisie A | Alphense Boys - Westlandia: 2-3

Voor de derde keer in anderhalve maand tijd kost een arbitrale beslissing Alphense Boys een punt. Het was niet, zoals de vorige twee keren, dat de scheidsrechter hoogstpersoonlijk zijn excuses kwam aanbieden. Maar na het zien van de televisiebeelden is de conclusie van vriend en vijand wel dat de 3-3 in blessuretijd niet afgekeurd had mogen worden. Alphense Boys had het veldoverwicht en creëerde de meeste kansen, maar persoonlijke fouten zorgden er opnieuw voor dat de Alphenaren te veel tegentreffers kregen. Dat blijft een repeterend iets.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Sami Haouam, 1-2, 1-3, 2-3 Stojan Cekic.

Samenvatting Alphense Boys - Westlandia (zaterdag 26 november)
Remco Tuinenburg na Alphense Boys - Westlandia (2-3)
Sami Haouam na Alphense Boys - Westlandia (2-3)