Hoofdklasse A | Zwaluwen - ARC: 2-0

Op basis van de kansenverhouding had 3-6 een reëlere uitslag geweest dan deze 2-0. Bij rust had de Racing met 1-4 moeten leiden, maar Yassin Kaabouni miste twee grote kansen en ook Youri Duisterhof verzuimde om zo'n beetje op de doellijn - voor een leeg doel - te scoren. Ook bij een 1-0 stand kreeg Kaabouni twee enorme kansen op de 1-1, totdat Zwaluwen met een fraai schot in de kruising de 2-0 maakte een kwartier voor tijd. Op een 100 procent kans van Thijs Hoogenboom na, kwam ARC nauwelijks in de buurt van de aansluitingstreffer. Na de eerste twee wedstrijden met 1-0 gewonnen te hebben, verliest ARC na twee 2-1 nederlagen nu voor de derde week op rij.

Scoreverloop: 1-0, 2-0.

Mark Evers na Zwaluwen - ARC (2-0)
Yassin Kaabouni na Zwaluwen - ARC (2-0)

3e Klasse A | Aarlanderveen - Blauw-Zwart: 2-3

Een deceptie voor Aarlanderveen. Nog niet eens zozeer dat de eerste wedstrijd van het seizoen enigszins verrassend worden verloren, maar wel door de manier waarop. Want in blessuretijd maakt Jorn Poelwijk de gelijkmaker. En op het moment dat iedereen denkt dat de treffer van Poelwijk in de 93ste minuut genoeg is voor een punt, schiet Blauw-Zwart in de vijfde minuut van de blessuretijd de 2-3 op het scorebord.

Scoreverloop: 1-0 Thom Nouwens, 1-1, 1-2, 2-2 Jorn Poelwijk, 2-3.

Sander van Dijk na Aarlanderveen - Blauw-Zwart (2-3)

3e Klasse A | Alphia - Nieuwkoop: 1-0

Het aanwezige publiek moest wachten tot minuut 87, maar toen was het raak. Uit een hoekschop schoot aanvoerder Daniël Buijnink een afgeslagen bal van net buiten het strafschopgebied binnen. Daarmee debuteert Marcel Vondeling als hoofdtrainer van Alphia met winst.

Scoreverloop: 1-0 Daniël Buijnink.

YouTube Video
Samenvatting Alphia - Nieuwkoop (zaterdag 25 september)
Marcel Vondeling na Alphia - Nieuwkoop (1-0)
Daniël Buijnink na Alphia - Nieuwkoop (1-0)

4e Klasse A | Bernardus - MMO: 4-2

Bernardus stond halverwege de tweede helft met 4-0 voor tegen MMO. De Hoogmadenaren kwamen in korte tijd terug tot 4-2, onder meer door een doelpunt van oud-ARC-speler Richard Bakker, maar de bezoekers wisten in Hazerswoude-Rijndijk niet door te drukken waardoor Bernardus de seizoensouverture op zijn naam schrijft.

Scoreverloop: 1-0 Jeffrey van der Heiden, 2-0 Brian Straathof, 3-0 Jeffrey van der Heiden, 4-0 Brian Straathof, 4-1, 4-2.

4e Klasse A | Koudekerk - SJZ: 0-2

‘Wij hadden er veel meer van verwacht’, bekent Koudekerk-trainer Jarno Verweij. Op het eerste kwartier na speelde zijn ploeg een slechte wedstrijd. Een 0-1 ruststand werd in het tweede bedrijf uitgebreid tot 0-2.

Scoreverloop: 0-1, 0-2.

Jarno Verweij na Koudekerk - SJZ (0-2)

4e Klasse B | SCH '44 - Alphense Boys Zaterdag: 7-0

SCH '44, de grote titelkandidaat in deze afdeling, heeft zijn favorietenrol meteen waargemaakt in de eerste wedstrijd. En Alphense Boys moest eraan geloven. Het werd 7-0. SCH heeft onder anderen Mike Busse, Stanley Mailoa en Lars van der Plank (oud-eerste elftal-spelers van hoofdklassers ARC en Alphense Boys) in de gelederen.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 7-0.

Ronald Martin na SCH '44 - Alphense Boys Zaterdag (7-0)

4e Klasse B | Zwammerdam - Sportief: 6-1

Zwammerdam begon in de streekderby tegen Sportief (Woerdense Verlaat) niet goed. Maar een vroege achterstand kon al snel worden omgebogen. Zowel in de eerste als de tweede helft wist Damme drie keer te scoren.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Ruben de Bruin, 2-1 Morris van Vliet, 3-1 eigen doelpunt, 4-1 Reijer Peters, 5-1 Koen Woudenberg, 6-1 Justin Bons.

4e Klasse C | ASW - Floreant: 0-5

ASW - Floreant betekent Waddinxveen - Boskoop, een echte derby dus tussen twee dorpen die aan elkaar grenzen. ‘De krachtsverhouding op het veld was groot. Het was eenrichtingsverkeer’, stelt Floreant-trainer Dennis van den Ing vast. De ruststand was 0-2, de eindstand 0-5.

Scoreverloop: 0-1 Timo van der Zijden, 0-2 Dave Maljaars, 0-3 Joey Tinkhof, 0-4, Bart van Herk, 0-5 Mischa van Gelderen.

Dennis van den Ing na ASW - Floreant (0-5)

4e Klasse C | Hazerswoudse Boys - WDS: 2-1

Het is nog lang gezellig gebleven bij Hazerswoudse Boys. Niet onterecht, want de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen werd gewonnen. Na een 1-0 ruststand werd het 2-0 in de tweede helft. Toen WDS toch nog de 2-1 maakte, wist Hazerswoudse Boys te voorkomen dat het 2-2 werd.

Scoreverloop: 1-0 Leo de Ruiter, 2-0 Ivo Vogelaar, 2-1.

4e Klasse D | BSC '68 - Ommoord: 3-2

Jelle Verhoeff kan zijn tranen niet in bedwang houden. Na een zware kruisbandblessure en twee coronajaren mocht hij eindelijk weer spelen. ‘Ik had niet gedacht ooit nog te spelen. En dan ook nog met ons sfeerteam en in deze entourage.’ En als klap op de vuurpijl nam de spits van de Benthuizenaren twee van de drie doelpunten voor zijn rekening.

Scoreverloop: 1-0 Jelle Verhoeff, 2-0 Lijon Korving, 3-0 Jelle Verhoeff, 3-1, 3-2.

Samenvatting BSC '68 - Ommoord (zaterdag 25 september)
Jelle Verhoeff na BSC '68 - Ommoord (3-2)
Marco Lange na BSC '68 - Ommoord (3-2)

Hoofdklasse A | Emmen - Alphense Boys: 2-5

Overwinning nummer twee is een feit voor Alphense Boys, dat na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen is met negen punten. Tegen hekkensluiter Emmen moet de formatie van trainer Remco Tuinenburg alleen in de slotfase, nadat Emmen teruggekomen is tot 2-3, even vrezen. Maar met twee treffers in de slotminuten wordt de wedstrijd, die een 1-3 ruststand kent, in het slot gegooid.

Scoreverloop: 0-1 Ilias Latif, 0-2 Mike Bavelaar, 1-2, 1-3 Khalid Kada, 2-3, 2-4 Ilias Latif, 2-5 Sami Haouam.

Remco Tuinenburg na Emmen - Alphense Boys (2-5)
Ilias Latif na Emmen - Alphense Boys (2-5)

3e Klasse A | ODB - Alphen: 6-0

In het weekend na de beslissing om over te stappen van het zondag- naar zaterdagvoetbal verliest Alphen afgetekend in Den Haag. De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen eindigt in 6-0.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0.

Rob de Lange na ODB - AVV Alphen (6-0)