Hoofdklasse A | ARC - DHSC: 3-1

Met vijftienvoudig international Mounir El Hamdaoui in de spits en maar zonder voormalig PSV-belofte Ismaïl Aissati (wel als toeschouwer aanwezig), treedt DHSC - dat Wesley Sneijder als elftalbegeleider op de bank heeft zitten - aan tegen de Racing. Het zijn echter Huib Oversloot en Coen de Groot die in twee minuten tijd twee keer scoren. Toch weet El Hamdaoui (onder meer ex-AZ, -Ajax, -Fiorentina en -Malaga) het net te vinden tegen ARC, waar geblesseerde spelers als Derek Prins, Neal Arnoldus, Luuk Samsom, Arjan Ouwendijk en Thomas Lamberts ontbreken; Cas Knoester is niet fit genoeg om vanaf het begin te starten. Op het moment dat DHSC in de tweede helft de fysieke druk opvoert in de jacht op de 2-2, beslist Boyd Baatje de wedstrijd (3-1). Na drie nederlagen op rij, wint ARC weer en komt op negen punten uit zes wedstrijden te staan.

Scoreverloop: 1-0 Huib Oversloot, 2-0 Coen de Groot, 2-1, 3-1 Boyd Baatje.

YouTube Video
Samenvatting ARC - DHSC (zaterdag 2 oktober)
Mark Evers na ARC - DHSC (3-1)
Coen de Groot na ARC - DHSC (3-1)

3e Klasse A | TAVV - Aarlanderveen: 1-2

Er is een uur gevoetbald als het eerste doelpunt van de wedstrijd valt. Thom Nouwens rondt een combinatie met Davey Grimmelius af. Nog geen twee minuten later moet Nouwens het veld na een rode kaart (twee keer geel) verlaten. TAVV komt op gelijke hoogte. De tien Veners weten de leiding toch weer te nemen en bezorgen daarmee trainer Sander van Dijk zijn eerste zege als hoofdtrainer.

Scoreverloop: 0-1 Thom Nouwens, 1-1, 1-2 Moussa Kalisse.

Sander van Dijk na TAVV - Aarlanderveen (1-2)
Moussa Kalisse na TAVV - Aarlanderveen (1-2)

3e Klasse A | FC Oudewater - Alphia: 3-0

Na de winst van vorige week, verliest Alphia deze keer. En wel met 3-0. Een stand die na een half uur voetballen al is bereikt.

Scoreverloop: 1-0, 2-0. 3-0.

Marcel Vondeling na FC Oudewater - Alphia (3-0)

4e Klasse A | SJC - Bernardus: 2-0

Vijf minuten geeft Bernardus niet thuis tegen SJC. En juist in die vijf minuten scoren de Noordwijkers tweemaal. Tot minuut 65 stond het nog 0-0, maar de twee treffers die daarna gemaakt werden kwam Bernardus niet meer te boven.

Scoreverloop: 1-0, 2-0.

4e Klasse A | Woubrugge - Koudekerk: afgelast

Beide ploegen staan weliswaar op het veld, maar de wedstrijd gaat uiteindelijk niet door. De scheidsrechter komt niet opdagen. Het duel moet op een later moment alsnog afgewerkt worden.

4e Klasse B | Alphense Boys - Zwammerdam: 0-9

Een wedstrijd tussen twee voetballers wiens oudere broer in de eredivisie speelt: Naoufal Mazraoui van Alphense Boys is het jongere broertje van Ajax-ster Noussair Mazraoui en Koen Woudenbergs broer is Lucas Woudenberg, de linksback van SC Heerenveen. Het is diezelfde Koen Woudenberg die een hattrick op zijn naam schrijft namens Zwammerdam. Tot de 40ste minuut staat het 0-0, maar dan scoren Ruben de Bruin en Jordi de Groot op slag van rust allebei. Na een kwartier in de tweede helft staat het 0-6. De Groot maakt uiteindelijk vijf doelpunten.

Scoreverloop: 0-1 Ruben de Bruin, 0-2 Jordi de Groot, 0-3 Koen Woudenberg, 0-4 Jordi de Groot, 0-5 Jordi de Groot, 0-6 Koen Woudenberg, 0-7 Koen Woudenberg, 0-8 Jordi de Groot, 0-9 Jordi de Groot.

Samenvatting Alphense Boys Zaterdag - Zwammerdam (zaterdag 2 oktober)
Jack Harmsen na Alphense Boys Zaterdag - Zwammerdam (0-9)
Ronald Martin na Alphense Boys Zaterdag - Zwammerdam (0-9)

4e Klasse C | Floreant - Haastrecht: 0-2

Floreant en Haastrecht zijn allebei kampioenskandidaten. Wat dat aangaat is ‘de eerste ronde’ gewonnen door de Haastrechters. Want de bezoekers hebben een overwinning uit het vuur gesleept tijdens het eerste onderonsje tussen beide ploegen dit seizoen.

Scoreverloop: 0-1, 0-2.

4e Klasse C | Bergambacht - Hazerswoudse Boys: 2-2

Op basis van voorgaande seizoenen zouden Bergambacht en Hazerswoudse Boys weleens twee titelkandidaten kunnen zijn. De ruststand is 0-0, maar aan het begin van het tweede bedrijf opent Ivo Vogelaar namens de Hazerswoudenaren de score. Dat lijkt lange tijd het winnende doelpunt, maar vlak voor tijd maakt Bergambacht 1-1 en zelfs 2-1. Letterlijk in de laatste minuut van de blessuretijd sleept Hazerswoudse Boys nog een gelijkspel uit het vuur, dankzij een verwoestende uithaal van Jari Meertens.

Scoreverloop: 0-1 Ivo Vogelaar, 1-1, 2-1, 2-2 Jari Meertens.

Wilco Wapenaar na Bergambacht - Hazerswoudse Boys (2-2)

4e Klasse D | FC Zoetermeer - BSC '68: 0-6

Wie het telraam heeft meegenomen naar deze wedstrijd, heeft dat niet voor niets gedaan. Want de doelpunten zijn als rijpe appels van de boom gevallen op deze herfstige zaterdag. De 0-3 stand bij rust is in de tweede helft uitgebreid tot 0-6.

Scoreverloop: 0-1 Jelle Verhoeff, 0-2 Lijon Korving, 0-3 Guido de Peinder, 0-4 Jelle Verhoeff, 0-5 Guido de Peinder, 0-6 Jelle Verhoeff.

Marco Lange na FC Zoetermeer - BSC '68 (0-6)

Hoofdklasse A | Alphense Boys - SJC: 0-3

Na vijf wedstrijden (drie keer gelijk, twee keer winst) is Alphense Boys de ongeslagen status kwijt. Thuis tegen SJC verliest de formatie van trainer Remco Tuinenburg (0-3). Voetballend beent Alphense Boys de voormalige derdedivisionist prima bij, maar zonder kansen te creëren. En het is juist SJC dat uiterst effectief met de eigen mogelijkheden omgaat en defensieve fouten van Alphense Boys afstraft.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3.

Remco Tuinenburg na Alphense Boys - SJC (0-3)
Milan Stiphout na Alphense Boys - SJC (0-3)

3e Klasse A | Alphen - Madestein: 0-2

Na twee wedstrijden is Alphen nog altijd puntloos. De 6-0 nederlaag van vorige week tegen ODB is nu opgevolgd door een 0-2 verlies tegen Madestein.

Rob de Lange na Alphen - Madestein (0-2)