Hoofdklasse A | Spijkenisse - ARC: 0-3

Jordi Tuithof is de naam. De buitenspeler tekent voor de 0-1, 0-2 en 0-3 tegen Spijkenisse. De eerste ligt binnen vijf minuten al in het net, als Tuithof het meest alert van iedereen reageert op een voorzet. Vanaf de strafschopstip zorgt hij in de tweede helft voor de 0-2 en in de slotminuut gooit de van Jodan Boys overgekomen voetballer de wedstrijd in het slot.

Scoreverloop: 0-1 Jordi Tuithof, 0-2 Jordi Tuithof, 0-3 Jordi Tuithof.

Mark Evers na Spijkenisse - ARC (0-3)
Jordi Tuithof na Spijkenisse - ARC (0-3)

3e Klasse A | Aarlanderveen - Nieuwkoop: 2-0

Voor de tweede week op rij wint Aarlanderveen een streekderby. Na de zege op TAVV (Ter Aar) van vorige week, moet nu Nieuwkoop eraan geloven. Binnen tien minuten staat de 2-0 eindstand al op het scorebord. Alessio van der Straaten (strafschop) en Jorn Poelwijk zijn trefzeker. Het dichtst bij de aansluitingstreffer komt Nieuwkoop via een penalty, maar doelman Jari van Veen pakt 'm.

Scoreverloop: 1-0 Alessio van der Straaten, 2-0 Jorn Poelwijk.

YouTube Video
Samenvatting Aarlanderveen - Nieuwkoop (zaterdag 9 oktober)
Sander van Dijk na Aarlanderveen - Nieuwkoop (2-0)
Jari van Veen na Aarlanderveen - Nieuwkoop (2-0)
Jorn Poelwijk na Aarlanderveen - Nieuwkoop (2-0)

3e Klasse A | Alphia - Gouda: 2-1

Alphia heeft zich goed hersteld van de 3-0 nederlaag van vorige week tegen FC Oudewater door nu met 2-1 te winnen. Daar ziet het in de openingsfase niet naar uit, maar na de 0-1 achterstand komt Alphia binnen vijf minuten op 1-1 en een kwartier voor tijd op 2-1.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Jake van Rijn, 2-1 Vincent Hoogervorst.

Marcel Vondeling na Alphia - Gouda(2-1)

4e Klasse A | Bernardus - Teylingen: 0-5

Teylingen is duidelijk een maatje te groot voor Bernardus. De Sassenheimers, met onder anderen Martin van Eeuwijk (ex-Katwijk, -Rijnsburgse Boys, -Quick Boys en -FC Lisse) in de gelederen, wint uiteindelijk met 0-5. Van Eeuwijk scoort één keer.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5.

4e Klasse A | Koudekerk - Kickers '69: 7-1

Na de deceptie van vorige week, met een scheidsrechter die niet komt opdagen terwijl beide ploegen al op het veld staan, heeft Koudekerk nu een zoete zege geboekt. Maar liefst 7-1 is het geworden tegen Kickers '69. Via 1-0 wordt het 1-1 en 3-1 bij rust. In het tweede bedrijf loopt de thuisploeg uit naar een riante zege.

Scoreverloop: 1-0 Sem van Aalst, 1-1, 2-1 Yvar de Groot, 3-1 Bas van Heerdt, 4-1 Sidney de Schepper, 5-1 Ricardo van Rijswijk, 6-1 Olaf Bakker, 7-1 Olaf Bakker.

Jarno Verweij na Koudekerk - Kickers '69 (7-1)
Bas van Heerdt na Koudekerk - Kickers '69 (7-1)

4e Klasse B | NSV '46 - Alphense Boys: 1-0

Als je de eerste twee wedstrijden met respectievelijk 7-0 en 9-0 verliest en dan wedstrijd nummer drie met 1-0, kun je als trainer toch tevreden zijn. En dat geldt voor Ronald Martin van Alphense Boys Zaterdag. ‘Er was eindelijk spelplezier en we hebben ervoor gestreden. Dit biedt perspectief.’

Scoreverloop: 1-0.

Ronald Martin na NSV '46 - Alphense Boys Zaterdag (1-0)

4e Klasse B | Zwammerdam - VEP: gestaakt

Zwammerdam - VEP haalt het einde niet. De scheidsrechter legt meerdere malen de wedstrijd stil vanwege aanmerkingen vanaf de zijkant. In de 89ste minuut besluit de arbiter om definitief niet verder te spelen. Twee minuten daarvoor heeft Koen Woudenberg Zwammerdam met een strafschop naar een 3-2 voorsprong geschoten.

Scoreverloop: 1-0 Lars Kremer, 1-1, 2-1 Justin Bons, 2-2, 3-2 Koen Woudenberg.

4e Klasse C | Cabauw - Floreant: 0-1

Floreant heeft koploper Cabauw gevloerd. Met 0-1 wordt er gewonnen door de Boskopers, die zelf ook titelkandidaat zijn in deze afdeling. ‘Cabauw was beter en heeft meer kansen gecreëerd, maar wij hebben gestreden voor elke meter en daarom verdiend gewonnen’, vindt trainer Dennis van den Ing.

Scoreverloop: 0-1 Dave Maljaars.

Samenvatting Cabauw - Floreant (zaterdag 9 oktober)
Dennis van den Ing na Cabauw - Floreant (0-1)
Bruce Tol na Cabauw - Floreant (0-1)

4e Klasse C | Moerkapelle - Hazerswoudse Boys: 2-4

Het Moerkapelle dat sinds dit seizoen getraind wordt door Alphenaar Gerald van der Klok heeft zijn meerdere moeten erkennen in Hazerswoudse Boys. Moerkapelle komt vlak na rust nog terug tot 1-1, maar door een hattrick van Ivo Vogelaar wordt de Boys-zege veiliggesteld.

Scoreverloop: 0-1 Justin Meijer, 1-1, 1-2 Ivo Vogelaar, 1-3 Ivo Vogelaar, 1-4 Ivo Vogelaar, 2-4.

4e Klasse D | BSC '68 - Zestienhoven: 3-1

BSC ‘68 heeft ook de derde competitiewedstrijd gewonnen. Zestienhoven wordt in Benthuizen met 3-1 verslagen. Met negen punten uit drie wedstrijden gaat BSC ’68 aan kop.

Scoreverloop: 1-0 Jelle Verhoeff, 1-1, 2-1 Guido de Peinder, 3-1 Jelle Verhoeff.

Hoofdklasse A | Alphense Boys - Alcides: 1-3

‘Dit is heel zuur. Wij hadden met 8-3 van het veld moeten gaan, maar we verliezen met 1-3. We hebben de tegenstander helemaal dronken gespeeld, maar de kansen niet afgemaakt', sipt trainer Remco Tuinenburg. Acht grote kansen krijgt Alphense Boys, alleen Ilias Latif scoort. Na rust draait de wedstrijd in twee minuten tijd. Eerst een vrije trap die de kruising in wordt geschoten, een minuut later is het opnieuw raak. Tijdens het slotoffensief countert Alcides in de slotminuut naar de 1-3.

Scoreverloop: 1-0 Ilias Latif, 1-1, 1-2, 1-3.

Remco Tuinenburg na Alphense Boys - Alcides (1-3)
Niklas Blesgraaf na Alphense Boys - Alcides (1-3)

3e Klasse A | Alphen - DHL: 4-4

De stand golft op en neer. Alphen komt steeds op achterstand maar weet even zo vaak weer op gelijke hoogte te komen, inclusief de 4-4 vlak voor tijd.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Fabian Verberg, 2-2 Justin Verberg, 2-3, 3-3 Nazir Ahalli, 3-4, 4-4 Nazir Ahalli.

Rob de Lange na Alphen - DHL (4-4)
Mansour el Bernichi na Alphen - DHL (4-4)