Hoofdklasse A | ARC - SC Feyenoord: 1-4

Na drie zeges op rij verliest ARC van een kwalitatief beter en ervarener SC Feyenoord. De geroutineerde spelers van ARC zijn in de eerste helft niet in staat geweest om de jongelingen mee op te trekken. In de tweede minuut kijkt de Racing al tegen een achterstand aan, omdat de Rotterdammers een strafschop binnenschieten. Na rust doet ARC het wel goed, maar weet het de nadelige score niet meer goed te maken.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 1-3 Youri Duisterhof, 1-4.

Mark Evers na ARC - SC Feyenoord (1-4)
Pepijn Kooij na ARC - SC Feyenoord (1-4)

3e Klasse A | Sporting Leiden - Aarlanderveen: 0-3

Aarlanderveen blijft winnen. Voor de derde week op rij pakt de formatie van trainer Sander van Dijk drie punten. Na een kwartier nemen de Veners de leiding, om vervolgens tot een kwartier voor tijd te moeten wachten op de 0-2. In blessuretijd wordt het nog 0-3. Een goede generale repetitie voor volgende week, als mede-kampioenskandidaat Reeuwijk op bezoek komt.

Scoreverloop: 0-1 Killian Bouwhuis, 0-2 Jorn Poelwijk, 0-3 Davey Grimmelius.

Sander van Dijk na Sporting Leiden - Aarlanderveen (0-3)

3e Klasse A | Be Fair - Alphia: 1-2

Met negen punten uit vier wedstrijden blijft Alphia aanhaken in de brede top van de 3e Klasse A. En dat heeft het te danken aan Jordi Wentink, die zaterdag beide treffers voor zijn rekening neemt in de streekderby tegen Be Fair uit Waddinxveen.

Scoreverloop: 0-1 Jordi Wentink, 0-2 Jordi Wentink, 1-2.

Marcel Vondeling na Be Fair - Alphia (1-2)
Jordi Wentink na Be Fair - Alphia (1-2)

4e Klasse A | Football Factory - Bernardus: 0-1

Jeffrey van der Heiden mag zich de matchwinner noemen van Football Factory - Bernardus. De Hazerswoudenaar heeft getekend voor de enige treffer in de wedstrijd en bezorgt Bernardus daarmee de tweede overwinning van het seizoen.

Scoreverloop: 0-1 Jeffrey van der Heiden.

4e Klasse A | Meerburg - Koudekerk: 4-1

Op slag van rust komt Koudekerk op achterstand tegen Meerburg en vlak na de doelwisseling wordt het 2-0. Joep van Tulder brengt de bezoekers terug in het duel en daarna gaat Koudekerk op jacht naar de gelijkmaker. Maar in blessuretijd krijgen de mannen van trainers Jarno Verweij en Gert Labots de deksel op de neus en scoort Meerburg tweemaal.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Joep van Tulder, 3-1, 4-1.

Jarno Verweij na Meerburg - Koudekerk (4-1)

4e Klasse B | Alphense Boys - Woerden: 1-2

Alphense Boys heeft goed stand gehouden tegen Woerden. Toch moeten de rood-witten genoegen nemen met de vierde nederlaag van het seizoen. En met een beetje mazzel zou dat ook nog zomaar het eerste gelijkspel van deze jaargang geweest kunnen zijn. Maar het slotoffensief is niet beloond met de 2-2.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Stef van den Berg.

Ronald Martin na Alphense Boys - Woerden (1-2)

4e Klasse B | Zevenhoven - Zwammerdam: 2-3

Zwammerdam is na vier wedstrijden nog altijd zonder puntenverlies. Zevenhoven, een van de outsiders voor de titel, is verslagen (2-3). Alleen SCH '44, de torenhoge kampioenskandidaat, heeft net als Damme nog alle wedstrijden gewonnen dit seizoen. Met de nodige moeite houdt Zwammerdam - na de 2-3 in de 89ste minuut - stand.

Scoreverloop: 0-1 Lars Kremer, 0-2 Koen Woudenberg, 1-2, 1-3 Morris van Vliet, 2-3.

4e Klasse C | Floreant - Gouderak: 5-0

Geen moeite heeft Floreant gehad met Gouderak. 5-0 staat er naar negentig minuten op het scorebord. De Boskopers komen op negen punten uit vier wedstrijden te staan en nestelen zich in de groep achtervolgers, die op jacht gaat naar koploper GSV dat als enige nog zonder puntenverlies is dit seizoen.

Scoreverloop: 1-0 Jeffrey Hilgeman, 2-0 Dave Miljaars, 3-0 Joey Tinkhof, 4-0 Bruce Tol, 5-0 Jeffrey Hilgeman.

Dennis van den Ing na Floreant - Gouderak (5-0)

4e Klasse C | Hazerswoudse Boys - Haastrecht: 1-1

Een zure middag voor Hazerswoudse Boys. Want zo mag je het toch wel stellen als in de 88ste minuut de gelijkmaker wordt gemaakt. De twee titelkandidaten in de 4e Klasse C - samen met Bergambacht, Floreant en outsider GSV - komen niet verder dan 1-1.

Scoreverloop: 1-0 Ivo Vogelaar, 1-1.

YouTube Video
Samenvatting Hazerswoudse Boys - Haastrecht (zaterdag 16 oktober)
Wilco Wapenaar na Hazerswoudse Boys - Haastrecht (1-1)
Beau Gordijn na Hazerswoudse Boys - Haastrecht (1-1)

4e Klasse D | Buytenpark - BSC '68: 1-1

Het eerste puntenverlies van dit seizoen voor BSC '68. De derby tegen Buytenpark (voorheen Oosterheem) wordt met 1-1 gelijkgespeeld. De Benthuizenaren komen nog op voorsprong tegen de Zoetermeerders, maar weten de voorsprong niet vast te houden. Wel verliest BSC Jelle Verhoeff, die een rode kaart krijgt.

Scoreverloop: 0-1 Guido de Peinder, 1-1.

Hoofdklasse A | TOGB - Alphense Boys: 0-2

Na de pech van vorige week, toen Alphense Boys een achttal hele grote kansen mist en tegenstander Alcides er vervolgens met de winst vandoor ziet gaan, heeft Alphense Boys dit weekend wel het geluk aan de kont hangen. Want zo mag je het toch wel noemen als je in blessuretijd zowel de 0-1 als de 0-2 maakt. Mike Mulder kopt uit een hoekschop raak (0-1) en Ilias Latif countert naar de 0-2.

Scoreverloop: 0-1 Mike Mulder, 0-2 Ilias Latif.

Remco Tuinenburg na TOGB - Alphense Boys (0-2)
Mike Mulder na TOGB - Alphense Boys (0-2)

3e Klasse A | HWD - Alphen: 1-6

De eerste overwinning van Alphen dit seizoen is binnen. HWD werd tijdens wedstrijd vier in de competitie verslagen, waardoor Alphen zich vestigt in de middenmoot van de afdeling. Fabian Verberg neemt vier van de zes treffers voor zijn rekening.

Scoreverloop: 0-1 Fabian Verberg, 0-2 Fabian Verberg, 0-3 eigen doelpunt, 0-4 Mike de Haan, 1-4, 1-5 Fabian Verberg, 1-6 Fabian Verberg.