Hoofdklasse A | ARC - Rijsoord: 3-1

ARC heeft in de tweede helft een 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 overwinning. Een rode kaart van een Rijsoord-speler helpt de Racing aan het einde van het eerste bedrijf in het zadel. Huib Oversloot, Yassin Kaabouni en Thijs Hoogenboom weten het net te vinden. ARC klimt door de winst naar de zevende plek op de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Huib Oversloot, 2-1 Yassin Kaabouni, 3-1 Thijs Hoogenboom.

3e Klasse A | Aarlanderveen - Alphia: 3-4

Het gaat alle kanten op bij Aarlanderveen - Alphia zaterdagmiddag. Maar als na een uur voetballen de 1-3 wordt binnengeschoten, lijkt het klusje te zijn geklaard. Niets is minder waar. Het wordt 2-3, Alphia mist een strafschop, komt vlak voor tijd toch op 2-4 en in blessuretijd valt de 3-4. Nóg dieper in de extra speeltijd maken de Veners zelfs hun vierde, maar die treffer wordt vanwege een bal tegen de hand afgekeurd.

Scoreverloop: 0-1 Remco Zuijdervliet, 1-1 Thom Nouwens, 1-2 Jake van Rijn, 1-3 Dennis Boer, 2-3 Killian Bouwhuis, 2-4 Bas de Haan, 3-4 Thom Nouwens.

YouTube Video
Samenvatting Aarlanderveen - Alphia (zaterdag 30 oktober)
Marcel Vondeling na Aarlanderveen - Alphia (3-4)
Perry van Cassel na Aarlanderveen - Alphia (3-4)
Sander van Dijk na Aarlanderveen - Alphia (3-4)

4e Klasse A | Meerburg - Bernardus: 5-0

De Rijndijk-derby tussen Meerburg (Zoeterwoude) en Bernardus (Hazerswoude) is zaterdag overtuigend gewonnen door de thuisploeg. De ruststand is 2-0 en niet lang na de doelwisseling vallen de 3-0 en 4-0.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0.

Ron Paling na Meerburg - Bernardus (5-0)

4e Klasse A | Roodenburg - Koudekerk: 1-3

Zonder noemenswaardige problemen heeft Koudekerk zaterdag gewonnen van Roodenburg. Twee doelpunten in de openingsfase van de wedstrijd leggen het fundament voor de driepunter, al velt een eigen doelpunt van Roodenburg - nadat de thuisploeg terugkomt tot 1-2 in de tweede helft - het vonnis pas definitief.

Scoreverloop: 0-1 Ruben van den Berg, 0-2 Yvar de Groot, 1-2, 1-3 eigen doelpunt.

Jarno Verweij na Roodenburg - Koudekerk (1-3)

4e Klasse B | Alphense Boys - Rohda '76: 0-0

Het eerste punt van Alphense Boys is dit seizoen binnen. En uitgerekend wordt 'ie behaald tegen een kandidaat voor een nacompetitieplek, om promotie naar de derde klasse aan het einde van dit seizoen. Met wat kunst en vliegwerk houden de Alphenaren hun doel schoon, al krijgt de thuisploeg zelf - met name in de eerste helft - kansen om te scoren.

Scoreverloop: -

Ronald Martin na Alphense Boys - Rohda '76 (0-0)

4e Klasse B | Linschoten - Zwammerdam: afgelast

Vanwege coronabesmettingen aan de kant van Linschoten gaat de wedstrijd niet door. Het duel wordt medio november ingehaald.

4e Klasse C | Floreant - GSV: 4-1

Floreant doet goede zaken in de strijd om de periodetitel. Enerzijds door zelf van subtopper GSV te winnen, maar anderzijds doordat lijstaanvoerder Bergambacht punten verspeelt. Met nog twee duels te spelen moeten de Boskopers één punt achterstand en vier nadelige doelpunten verschil zien goed te maken. Floreant speelt tegen WDS en Hazerswoudse Boys, Haastrecht tegen ASW en Bergambacht.

Scoreverloop: 1-0 Jeffrey Hilgeman, 1-1 Jeffrey Hilgeman, 2-1 Jeffrey Hilgeman, 3-1 Bruce Tol, 4-1 Jeffrey Hilgeman.

4e Klasse C | Hazerswoudse Boys - SPV '81: afgelast

Vanwege coronabesmettingen aan de kant van SPV '81 gaat de wedstrijd niet door. Het duel wordt medio november ingehaald.

4e Klasse D | BSC '68 - TOGB: 3-0

BSC '68 (16 punten, doelsaldo: +15), CKC (16 punten, doelsaldo: +14) en Groeneweg (15 punten, doelsaldo: +23) gaan uitmaken wie periodekampioen wordt. Tegen TOGB doen de Benthuizenaren zaterdagmiddag wat ze moeten doen, en dat is winnen. BSC is heer en meester tegen TOGB. De 1-0 valt na 30 minuten, de 2-0 vlak voor rust en de 3-0 een kwartier voor tijd.

Scoreverloop: 1-0 Ryan Mathoera, 2-0 Thijs de Ruiter, 3-0 Lijon Korving.

Samenvatting BSC '68 - TOGB (zaterdag 30 oktober)
Marco Lange na BSC '68 - TOGB (3-0)
Lars Gouweleeuw na BSC '68 - TOGB (3-0)

3e Klasse A | SVH - Alphen: 4-8

Een ruststand van 2-6. Dat gebeurt zelden tot nooit in het voetbal, maar wel deze zondag. In het tweede bedrijf blijven de doelpunten ook vallen met een 4-8 eindstand tot gevolg. Voor Alphen is het de tweede overwinning op rij.

Scoreverloop: 0-1 Fabian Verberg, 0-2 Nizar Ahalli, 0-3 Fabian Verberg, 1-3, 1-4 Mike Hamilton, 1-5 Yassine Yagoubi, 1-6 Yassine Yagoubi, 2-6, 3-6, 3-7 Justin Verberg, 4-7, 4-8 Fabian Verberg.

Rob de Lange na SVH - Alphen (4-8)