Hoofdklasse A | Smitshoek - ARC: 1-1

De buit is verdeeld tussen beide ploegen. ARC moet wachten tot de laatste tien minuten van de wedstrijd voordat de broodnodige gelijkmaker op het scorebord komt. Neal Arnoldus maakt zijn tweede van het seizoen en een hele belangrijke voor de Racing, dat binnen tien minuten al op achterstand komt. ‘Het maximaal haalbare’, erkent trainer Mark Evers na afloop. Op de ranglijst bezet ARC na tien wedstrijden de achtste plek.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Neal Arnoldus.

YouTube Video
Mark Evers na Smitshoek - ARC (1-1)
Huib Oversloot Smitshoek - ARC (1-1)

3e Klasse A | Lugdunum - Aarlanderveen: 2-4

Aarlanderveen heeft zich zaterdag hersteld van de nederlaag tegen Alphia van vorige week. Al blijven onnodige tegendoelpunten de ploeg van trainer Sander van Dijk achtervolgen. Toch komen de Veners ondanks twee aansluitingstreffers geen moment in de problemen tegen de Leidenaren. Op de ranglijst staat Aarlanderveen tweede, vier punten achter de verrassende periodekampioen FC Oudewater.

Scoreverloop: 0-1 Luca Janszen, 0-2 Jorn Poelwijk, 1-2, 1-3 Jorn Poelwijk, 2-3, 2-4 Killian Bouwhuis.

Sander van Dijk na Lugdunum - Aarlanderveen (2-4)

3e Klasse A | Reeuwijk - Alphia: 1-1

Alphia en Reeuwijk hebben zaterdag de punten gedeeld. Na de 1-0 voorsprong voor Reeuwijk komen de Alphianen halverwege het tweede bedrijf langszij via Bas de Haan. Het puntenverlies betekent wel dat Alphia het periodekampioenschap moet laten aan een van de andere afdelingsgenoten.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Bas de Haan.

Marcel Vondeling na Reeuwijk - Alphia (1-1)

4e Klasse A | Teylingen - Koudekerk: 1-1

Martin van Eeuwijk staat jarenlang te boek als misschien wel de beste Nederlandse amateurvoetballer. Hij speelt voor Katwijk, Rijnsburgse Boys, FC Lisse en Quick Boys maar komt sinds dit seizoen uit voor Teylingen. Koudekerk heeft zich prima verweerd tegen de eredivisie-zaalvoetballer. Bijna stapt Koudekerk met winst van het veld, maar in blessuretijd maakt Teylingen - dat een strafschop mist - gelijk.

Scoreverloop: 0-1 Ruben van den Berg, 1-1.

Jarno Verweij na Teylingen - Koudekerk (1-1)

4e Klasse B | Alphense Boys - Bodegraven: 1-4

Binnen twintig seconden staat het al 0-1 door een defensieve fout. Niet veel later scoort een A2-junior de gelijkmaker, maar opnieuw drie persoonlijke fouten zorgen ervoor dat Bodegraven nogmaals drie keer scoort. Een verrassing is het niet als je slechts één punt hebt uit zeven duels, maar na dit weekend kun je wel concluderen dat de kans groot is dat Alphense Boys bij de onderste drie gaat eindigen en volgend seizoen in de - nieuw op te zetten - vijfde klasse zijn wedstrijden moet gaan winnen.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Matthieu Baqtar, 1-2, 1-3, 1-4.

Ronald Martin na Alphense Boys - Bodegraven (1-4)

4e Klasse B | Zwammerdam - SCH '44: 3-2

De grootste stunt van het seizoen - tot nog toe - is geboekt in Zwammerdam. De torenhoge favoriet voor het kampioenschap, SCH '44, is met 3-2 verslagen. En niet alleen dat, door dit resultaat staat Damme op poleposition om de periodetitel op te eisen. Dan moet volgende week wel het restant tegen VEP (3-2 voorsprong in blessuretijd) tot een goed einde worden gebracht en drie dagen later het inhaalduel tegen Linschoten worden gewonnen. Maar als dat gebeurt kan Zwammerdam over twee weken periodekampioen worden.

Scoreverloop: 1-0 Justin Bons, 2-0 Jordi de Groot, 2-1, 2-2, 3-2 Lars Kremer.

Samenvatting Zwammerdam - SCH '44 (zaterdag 6 november)
Jack Harmsen na Zwammerdam - SCH '44 (3-2)
Lars Kremer na Zwammerdam - SCH '44 (3-2)

4e Klasse C | Floreant - WDS: 1-2

Floreant heeft de theoretische kans op de eerste periodetitel verspeeld door te verliezen van WDS. Twee overwinningen op respectievelijk WDS (dit weekend) en Hazerswoudse Boys (over twee weken) zouden het tussenkampioenschap mogelijkerwijs naar Boskoop hebben gebracht, maar die kans is verkeken nu voor de tweede keer dit seizoen wordt verloren.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Jeffrey Hilgeman, 1-2.

Dennis van den Ing na Floreant - WDS (1-2)
Jeffrey Hilgeman na Floreant - WDS (1-2)

4e Klasse C | GSV - Hazerswoudse Boys: 0-1

Het duurt tot de laatste minuut van de wedstrijd voordat het enige doelpunt valt. En gelukkig voor iedereen die Hazerswoudse Boys een warm hart toedraagt is het een treffer voor de zwart-witten. Leo de Ruiter maakt in de 89ste minuut 0-1. Periodekampioen wordt Hazerswoudse Boys er over twee weken niet mee, wel handhaaft de ploeg van trainer Wilco Wapenaar zich in de top-4.

Scoreverloop: 0-1 Leo de Ruiter.

4e Klasse D | SDV - BSC '68: 1-7

Bij winst, over twee weken, op Hillegersberg is BSC ‘68 normaal gesproken periodekampioen. Of een positief doelsaldo van vijf moet weggegeven worden ten opzichte van CKC. De Benthuizenaren hebben zichzelf zaterdag een uitstekende dienst bewezen door zelf met 7-1 te winnen terwijl CKC 'slechts’ met een 2-0 zege van het veld is gestapt. Het doelsaldoverschil is daarmee opgekrikt tot +5.

Scoreverloop: 0-1 Jelle Verhoeff, 0-2 Lijon Korving, 0-3 Joep van Straalen, 1-3, 1-4 Jelle Verhoeff, 1-5 Nick Holstege, 1-6 Joep van Straalen, 1-7 Lars Gouweleeuw.

Marco Lange na SDV - BSC '68 (1-7)

Hoofdklasse A | Velsen - Alphense Boys: 2-3

Voor de tweede keer op rij wint Alphense Boys door een doelpunt in blessuretijd. Ilias Latif bezorgt de Alphenaren met zijn achtste treffer in tien duels de drie punten. Diezelfde Latif opent na tien minuten de score voor Alphense Boys. Velsen komt via een strafschop op 1-1, niet veel later wordt het 2-1. Halverwege het tweede bedrijf valt de gelijkmaker. Alphense Boys staat na negen wedstrijden vijfde, met evenveel verliespunten als de nummer twee van de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1 Ilias Latif, 1-1, 2-1, 2-2 eigen doelpunt, 2-3 Ilias Latif.

Remco Tuinenburg na Velsen - Alphense Boys (2-3)
Ilias Latif na Velsen - Alphense Boys (2-3)
Finn Brandt na Velsen - Alphense Boys (2-3)

3e Klasse A | Alphen - SEP: 3-3

Als je een kwartier voor tijd op achterstand komt, mag je blij zijn dat je in de extra speeltijd nog gelijk maakt. Alphen ziet een 1-0 voorsprong verdampen en omgezet worden in een nadelige stand van 1-2. Toch komt de thuisploeg terug, om vervolgens wederom op achterstand te komen en opnieuw de gelijkmaker aan te tekenen.

Scoreverloop: 1-0 Justin Verburg, 1-1, 1-2, 2-2 Yassine Yagoubi, 2-3, 3-3 Mo Yagoubi.

Samenvatting AVV Alphen - SEP (zondag 7 november)
Rob de Lange na AVV Alphen - SEP (3-3)
Nazar Ahalli na AVV Alphen - SEP (3-3)