Hoofdklasse A | Capelle - ARC: 1-2

ARC heeft koploper Capelle de tweede nederlaag van het seizoen toegebracht. Matthijs de Oude scoort uit een voorzet van Jordi Tuithof 0-1 en Arjan Ouwendijk profiteert bij de 0-2 van balverlies van de thuisploeg. Ondanks dat de Racing een aantal keer goed wegkomt, vindt ARC-trainer Mark Evers de zege terecht. ‘Wij hebben bewust in de eerste helft met wind-mee gespeeld, want wij scoren de laatste weken steeds snel.’

Scoreverloop: 0-1 Matthijs de Oude, 0-2 Arjan Ouwendijk, 1-2.

Mark Evers na Capelle - ARC (1-2)
Youri Duisterhof na Capelle - ARC (1-2)

3e Klasse A | FC VVC - Aarlanderveen: 0-3

Aarlanderveen heeft zich gerevancheerd van de thuisnederlaag tegen VVSB van vorige week. In de eerste helft nemen de Veners de leiding om na rust nog tweemaal te scoren tegen de ploeg waar Dylan Kooistra, aanwinst voor volgend seizoen, bij speelt. Aarlanderveen neemt dankzij de winst de tweede plek op de ranglijst over van FC Oegstgeest. De achterstand op koploper FC Oudewater is zeven punten.

Scoreverloop: 0-1 Alessio van der Straaten, 0-2 Alessio van der Straaten, 0-3 Moussa Kalisse.

Sander van Dijk na FC VVC - Aarlanderveen (0-3)

3e Klasse A | Alphia - Blauw-Zwart: 3-0

Alphia heeft de eerste punten van 2022 binnen. Vlak voor rust ziet trainer Marcel Vondeling zijn elftal aan de leiding komen en in de tweede helft wordt die voorsprong verder uitgebreid. Als Alphia hun nog te spelen inhaalwedstrijd wint, hebben de oranjehemden evenveel punten als de nummer twee van de ranglijst.

Scoreverloop: 1-0 Remco Zuijdervliet, 2-0 Vincent Hoogervorst, 3-0 Donovan Olivieira.

Marcel Vondeling na Alphia - Blauw-Zwart (3-0)

4e Klasse A | Bernardus - Woubrugge: 2-1

Een belangrijke zege voor Bernardus in de strijd tegen degradatie. De onderste vier ploegen spelen volgend seizoen in de vijfde klasse en de Hazerswoudenaren staan nu één puntje boven die grens. Van 1-0 wordt het 1-1, maar opnieuw komt Bernardus op voorsprong en geeft de drie punten niet uit handen.

Scoreverloop: 1-0 Koen Schellingerhout, 1-1, 2-1 Jeffrey van der Heiden.

Jeffrey van der Heiden na Bernardus - Woubrugge (2-1)

4e Klasse A | Koudekerk - Warmunda: 5-2

Weinig moeite heeft Koudekerk gehad met Warmunda. Al komen de bezoekers in een kort tijdsbestek nog wel terug van 4-0 tot 4-2. Het duurt niet lang voordat Koudekerk orde op zaken stelt met de 5-2 en de derde plek op de ranglijst verstevigt omdat nummer vier SJZ verliest.

Scoreverloop: 1-0 Mike van Velzen, 2-0 Yvar de Groot, 3-0 Sem van Aalst, 4-0 Sidney de Schepper, 4-1, 4-2, 5-2 Mike van Velzen.

Jarno Verweij na Koudekerk - Warmunda (5-2)

4e Klasse B | Linschoten - Alphense Boys: 3-0

2-0 bij rust, 3-0 de eindstand. Alphense Boys moet nog minimaal een week wachten op de eerste zege van het seizoen. De onderste vier ploegen op de ranglijst degraderen, Alphense Boys en Linschoten staan op twee van die vier plekken. De ‘veilige haven’ is voor Alphense Boys zes punten verwijderd.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0.

Ronald Martin na Linschoten - Alphense Boys (3-0)

4e Klasse B | Zwammerdam - NSV '46: 1-1

Ternauwernood heeft Zwammerdam de tweede nederlaag van het seizoen weten te voorkomen. Het is dat Ruben de Bruin in de 88ste minuut 1-1 maakt, anders zou Damme met lege handen hebben gestaan tegen NSV ‘46. En het is dat SCH ’44 gelijkspeelt tegen Woerden, daardoor blijft Zwammerdam op basis van het doelsaldo lijstaanvoerder.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Ruben de Bruin.

Jack Harmsen na Zwammerdam - NSV '46 (1-1)
Ruben de Bruin na Zwammerdam - NSV '46 (1-1)

4e Klasse C | Stolwijk - Floreant: 1-1

Een zelfde scenario bij Floreant als bij Zwammerdam. Een doelpunt in de 88ste minuut zorgt ervoor dat niet met 1-0 verloren wordt, maar dat een gelijkspel op het wedstrijdformulier wordt ingevuld. De schade van deze puntendeling tegen laagvlieger Stolwijk blijft beperkt doordat koploper Haastrecht ook gelijkspeelt. Floreants achterstand op Haastrecht blijft daardoor vier punten.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Dave Maljaars.

Dennis van den Ing na Stolwijk - Floreant (1-1)

4e Klasse C | Hazerswoudse Boys - Ammerstol: 5-1

Hazerswoudse Boys blijft aanhaken in de brede groep achtervolgers op koploper Haastrecht. Van Ammerstol wordt met ruime cijfers gewonnen. Na een half uur leidt Hazerswoudse Boys met 2-0 en bij rust staat het 3-1. Na de doelwisseling scoren de mannen van trainer Wilco Wapenaar nog twee keer.

Scoreverloop: 1-0 Justin van Vliet, 2-0 Leo de Ruiter, 2-1, 3-1 Glenn Bannis, 4-1 Tyler van Buuren, 5-1 Royce Ravensbergen.

Wilco Wapenaar na Hazerswoudse Boys - Ammerstol (5-1)
Justin van Vliet na Hazerswoudse Boys - Ammerstol (5-1)

4e Klasse D | BSC '68 - CKC: 1-2

Een gevoelige nederlaag voor BSC ‘68 tegen CKC. Beide ploegen strijden met Groeneweg om het kampioenschap maar evenals tegen Groeneweg verliezen de Benthuizenaren ook deze topper. Groeneweg heeft na tien wedstrijden 27 punten, CKC 26 en BSC 22. Voordeel voor BSC is wel dat het al een periodetitel heeft en daarmee zeker is van nacompetitievoetbal aan het einde van dit seizoen.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Joep van Straalen.

YouTube Video
Samenvatting BSC '68 - CKC (zaterdag 19 februari)
Marco Lange na BSC '68 - CKC (1-2)
Jop Splitthoff na BSC '68 - CKC (1-2)

Hoofdklasse A | HBS - Alphense Boys: 6-1

‘Het waren mannen tegen kinderen', zou Noah Barendsen na afloop omschrijven. Alphense Boys geeft de wedstrijd in de tweede helft compleet uit handen door HBS in een tijdsbestek van twintig minuten uit te laten lopen van 1-1 tot 6-1. 'Bij winst hadden we kunnen aansluiten bij de bovenste groep, nu moeten we de andere kant op kijken', constateert trainer Remco Tuinenburg.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Sami Haouam, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1, 6-1.

Samenvatting HBS - Alphense Boys (zondag 20 februari)
Remco Tuinenburg na HBS - Alphense Boys (6-1)
Noah Barendse na HBS - Alphense Boys (6-1)