Hoofdklasse A | ARC - FC 's-Gravenzande: 0-2

‘In de eerste zestig minuten had maar één ploeg recht op de voorsprong of de zege, en dat waren wij’, vindt trainer Mark Evers. Maar na een half uur voetballen en direct na rust scoort FC 's-Gravenzande. ‘Maar wij hebben geen goed Plan B. En dat is wel nodig in de top van de hoofdklasse.’

Scoreverloop: 0-1, 0-2.

YouTube Video
Samenvatting ARC - FC 's-Gravenzande (zaterdag 23 april)
YouTube Video
Mark Evers na ARC - FC 's-Gravenzande (0-2)
YouTube Video
Luuk Samsom na ARC - FC 's-Gravenzande (0-2)

3e Klasse A | Aarlanderveen - Lugdunum: 4-2

Met vier punten uit twee wedstrijden in de allesbeslissende derde periode blijft Aarlanderveen uitzicht houden op een nacompetitieticket aan het einde van dit seizoen. Na tien minuten staat Aarlanderveen met 2-0 voor. Na de 3-2 wordt het billenknijpen en is Lugdunum dicht bij de 3-3, maar Aarlanderveen scoort in blessuretijd de bevrijdende 4-2.

Scoreverloop: 1-0 Alessio van der Straaten, 2-0 Killian Bouwhuis, 2-1, 3-1 Jorn Poelwijk, 3-2, 4-2 Killian Bouwhuis.

3e Klasse A | VVSB - Alphia: 1-3

Alphia staat én tweede op de ranglijst met drie punten voorsprong op de nummer drie, én samen met Gouda bovenaan in de derde periode met zes punten uit twee wedstrijden. Op beide fronten is Alphia nog kansrijk voor een nacompetitieticket aan het einde van dit seizoen.

Scoreverloop: 0-1 Justin Flippo, 0-2, Marwan Fennich, 0-3 Marwan Fennich, 1-3.

4e Klasse A | Bernardus - SJZ: 2-1

Bernardus moet in de top-10 eindigen om niet te degraderen en staat na de winst van zaterdag op plek acht. Maar het gat met de nummer elf van de ranglijst is slechts twee punten. De 2-1 scoort Mark Roozendaal een minuut nadat hij als invaller is ingebracht.

Scoreverloop: 1-0 Rens Schakenbos, 1-1 Peter Wansink, 2-1 Mark Roozendaal.

YouTube Video
Ron Paling na Bernardus - SJZ (2-1)
YouTube Video
Luuk Enter na Bernardus - SJZ (2-1)

4e Klasse A | Football Factory - Koudekerk: 1-3

Het winnende Koudekerk heeft zaterdag de voorsprong op de koploper laten slinken tot vijf punten. En volgende week speelt Koudekerk tegen scheidend lijstaanvoerder Meerburg. Koudekerk, dat eigenlijk al zeker is van nacompetitievoetbal, wint eenvoudig van Football Factory.

Scoreverloop: 0-1 Joep van Tulder, 0-2 Mike van Velzen, 0-3 Mike van Velzen, 1-3.

4e Klasse B | Alphense Boys - NSV '46: 0-7

Voor de tweede week op rij verliest Alphense Boys met grote cijfers. Volgend seizoen zullen de Alphenaren uitkomen in de vijfde klasse, iets dat Alphense Boys prima vindt.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 0-6, 0-7.

4e Klasse B | Zwammerdam - Siveo '60: 1-1

Twee punten verlies in de titelstrijd met Woerden voor Zwammerdam. Na de vroege achterstand komt Zwammerdam in minuut dertig op 1-1. Koploper Woerden heeft vijf punten meer dan Zwammerdam, dat als periodekampioen al zeker is van minimaal nacompetitievoetbal.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Lars Kramer.

Jack Harmsen na Zwammerdam - Siveo '60 (1-1)
Lars Kremer na Zwammerdam - Siveo '60 (1-1)

4e Klasse C | Floreant - Cabauw: 3-0

Een vroege 1-0 wordt een kwartier voor tijd opgevolgd door de 2-0 en de 3-0 in blessuretijd. Floreant blijft derde op de ranglijst staan, zes punten achter lijstaanvoerder Haastrecht. Het gat met nummer vijf GSV (aangezien plek vier zeer waarschijnlijk voldoende is voor de nacompetitie) is negen punten.

Scoreverloop: 1-0 Jeffrey Hilgeman, 2-0 Bart Houdijk, 3-0 Jeffrey Hilgeman.

Dennis van den Ing na Floreant - Cabauw (3-0)
Bart van Herk na Floreant - Cabauw (3-0)

4e Klasse C | Hazerswoudse Boys - Moordrecht: 8-1

Ook Hazerswoudse Boys wint en staat net als Floreant vijf punten voor op de nummer vijf van de ranglijst. Ten opzichte van laagvlieger Moordrecht is Hazerswoudse Boys veel te goed.

Scoreverloop: 1-0 Jari Meertens, 2-0 Ties Tijssen, 2-1, 3-1 Ivo Vogelaar, 4-1 Jochem van Vliet, 5-1 Jochem van Vliet, 6-1 Silvester Blonk, 7-1, Tyler van Buuren, 8-1 Jochem van Vliet.

Wilco Wapenaar na Hazerswoudse Boys - Moordrecht (8-1)
Morris van Vliet na Hazerswoudse Boys - Moordrecht (8-1)

4e Klasse D | Zestienhoven - BSC '68: 0-0

Voor BSC '68 wordt het na dit weekend heel lastig om kampioen te worden. De achterstand is op de nummer één van de ranglijst is gegroeid tot negen punten met nog zeven wedstrijden te spelen.

Scoreverloop: -

Hoofdklasse A | Alphense Boys - TOGB: 1-3

‘Wij hadden het betere van het spel, maar hebben verloren van een laffe counterploeg. En dat counteren doen ze heel goed’, stelt trainer Remco Tuinenburg. Na een vroege 0-1 komt Alphense Boys via Ilias Latif op 1-1. Als Alphense Boys na de 1-2 aanvallend wisselt en op jacht gaat naar de 2-2, scoort koploper TOGB in de slotminuut uit een strafschop 1-3.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Ilias Latif, 1-2, 1-3.

Remco Tuinenburg na Alphense Boys - TOGB (1-3)
Winston Luijs na Alphense Boys - TOGB (1-3)

3e Klasse A | Taurus - Alphen: 2-4

Alphen kan niet meer promoveren en degraderen. Het seizoen kabbelt voort, op weg naar de overgang naar de derde klasse op zaterdag volgend seizoen.

0-1 Lorenzo Harskamp, 0-2 Justin Verburg, 0-3, Patrick Ruiter, 1-3, 1-4 Yassine Yagoubi, 2-4.