Hoofdklasse A | Achilles '29 - ARC: 0-2

Na rust scoort ARC twee keer tegen Achilles '29 en dat is voldoende voor de overwinning. Arjan Ouwendijk tekent voor de 0-1 aan het begin van de tweede helft, waarna de score vijf minuten later wordt verdubbeld door Yassin Kaabouni. Vijf punten bedraagt de achterstand op koploper Capelle en drie op nummer twee FC Rijnvogels. Met nog vijf wedstrijden te spelen treft de Racing beide concurrenten nog.

Scoreverloop: 0-1 Arjan Ouwendijk, 0-2 Yassin Kaabouni.

Mark Evers na Achilles '29 - ARC (0-2)
Luuk Samsom na Achilles '29 - ARC (0-2)

3e Klasse A | Nieuwkoop - Aarlanderveen: 6-1

Ondanks de vernedering tegen Nieuwkoop houdt Aarlanderveen hoop op de nacompetitie. Maar dan moet Alphia wel de derde periodetitel winnen. En dat zou zomaar kunnen, want na drie van de negen wedstrijden hebben de Alphianen als enige negen punten. Als Alphia periodekampioen wordt, gaat óf Aarlanderveen óf Reeuwijk naar de nacompetitie als hoogst geklasseerde team zonder periodetitel. Reeuwijk heeft drie punten meer dan Aarlanderveen.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 6-1 Thom Nouwens.

YouTube Video
Samenvatting Nieuwkoop - Aarlanderveen (zaterdag 30 april)
Sander van Dijk na Nieuwkoop - Aarlanderveen (6-1)
Bram Egberts na Nieuwkoop - Aarlanderveen (6-1)

3e Klasse A | Alphia - Be Fair: 2-1

Alphia is weer een stap dichter bij de nacompetitie. Na drie wedstrijden in de derde periode valt nog weinig te zeggen wie deze tussentitel grijpt, ondanks dat Alphia er het beste voor staat. Maar als Alphia onverhoopt geen periodekampioen wordt, is het realistisch dat de oranjehemden eindigen als beste team op de algehele ranglijst zonder periodetitel. Dat gat is vijf punten met nog zes wedstrijden te spelen.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Jake van Rijn, 2-1 Sander Egberts.

Marcel Vondeling na Alphia - Be Fair (2-1)
Sander Egberts na Alphia - Be Fair (2-1)

4e Klasse A | Teylingen - Bernardus: 2-0

Bernardus komt prima voor de dag tegen Teylingen, de nummer één van de ranglijst. Eén doelpunt per helft word geïncasseerd. In de strijd tegen degradatie uit de vierde klasse staat Bernardus nog steeds twee punten voor op de concurrentie.

Scoreverloop: 1-0, 2-0.

4e Klasse A | Koudekerk - Meerburg: 5-1

Nog twee weken en dan kan Koudekerk officieel verzekerd zijn van nacompetitie. Vermoedelijk kunnen de Koudekerkers vier wedstrijden voor het einde van het seizoen niet meer ingehaald worden door de nummer vier van de ranglijst, wat betekent dat de formatie van trainer Jarno Verweij minimaal eindigt als beste team zonder periodetitel. En dat levert een nacompetitieticket op voor promotie naar de derde klasse. Met nog zes wedstrijden te spelen is het verschil twaalf punten. Daarnaast staat Koudekerk slechts vijf punten achter koploper Teylingen.

Scoreverloop: 1-0 Mike van Velzen, 2-0 Ruben van den Berg, 3-0 Sem van Aalst, 3-1, 4-1 Mike van Velzen, 5-1 Mike van Velzen.

Jarno Verweij na Koudekerk - Meerburg (5-1)
Ricardo van Rijswijk na Koudekerk - Meerburg (5-1)

4e Klasse B | Rohda '76 - Alphense Boys: 4-0

Evenals in de heenwedstrijd, die in 0-0 eindigde, heeft Alphense Boys ook in Bodegraven goed partij kunnen bieden aan Rohda ‘76. Maar halverwege de tweede helft verdubbelt Rohda ’76 de voorsprong van 1-0 tot 2-0. Daarna scoren de blauwhemden nog twee keer. Dat Alphense Boys gaat degraderen is geen verrassing. Volgende week tegen Siveo '60 kan het vonnis worden geveld over de ploeg die tot nu toe zeven punten heeft verzameld.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0.

Ronald Martin na Rohda '76 - Alphense Boys (4-0)

4e Klasse B | VEP - Zwammerdam: 0-2

In de laatste twintig minuten maakt Zwammerdam het verschil tegen VEP. In die periode vallen zowel de 0-1 als de 0-2. Met nog zes duels te gaan staat Zwammerdam als nummer twee van de ranglijst vijf punten achter Woerden, de tegenstander die Damme - al zeker van nacompetitievoetbal - op de voorlaatste speeldag treft.

Scoreverloop: 0-1 Lars Kremer, 0-2 Justin Bons.

Samenvatting VEP - Zwammerdam (zaterdag 30 april)
Jack Harmsen na VEP - Zwammerdam (0-2)
Reijer Peters na VEP - Zwammerdam (0-2)

4e Klasse C | GSV - Floreant: 1-1

Bij winst op GSV zou Floreant op veertien punten van GSV komen te staan. Nu blijft het verschil elf punten. Een voorsprong die de Boskopers nog steeds niet uit handen mogen geven in de strijd om een nacompetitieticket. Tegen GSV verliest Floreant bijna, het is dat de 2-1 van de Gouwenaars vlak voor tijd wordt afgekeurd.

Scoreverloop: 0-1 Luuk Speijer, 1-1.

4e Klasse C | ASW - Hazerswoudse Boys: 1-1

Net als Floreant speelt ook Hazerswoudse Boys met 1-1 gelijk. Ook Hazerswoudse Boys blijft elf punten voor op GSV staan. Normaal gesproken gaan zowel Floreant als Hazerswoudse Boys naar de nacompetitie toe, plus de verliezer van de kampioensstrijd tussen Bergambacht en Haastrecht.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Justin Meijer.

4e Klasse D | BSC '68 - FC Banlieue: 2-0

CKC (54 punten) en Groeneweg (52 punten) maken allebei geen fout en behouden hun voorsprong op de ranglijst ten opzichte van nummer drie BSC '68 (45 punten). Ook BSC wint. Volgende week moeten de Benthuizenaren, die op de laatste speeldag Groeneweg treffen, winnen van CKC om nog een piepkleine kans op de titel te houden. Anders wacht de nacompetitie waar BSC al zeker van is.

Scoreverloop: 1-0 Rowin Bouwmeester, 2-0 Guido de Peinder.

Hoofdklasse A | Hoogeveen - Alphense Boys: 1-4

Alphense Boys heeft Hoogeveen onttroond als koploper. Na de 2-2 van Hoogeveen in de thuiswedstrijd die pas in blessuretijd gevallen is, neemt Alphense Boys in Drenthe een riante 0-4 voorsprong, waarvan 0-3 bij rust. Tim van der Linden, voor het eerst in twee jaar tijd weer onder de lat, keert bij een 0-4 stand een strafschop bij zijn rentree.

Scoreverloop: 0-1 Ilias Latif, 0-2 Ilias Latif, 0-3 Khalid Kada, 0-4 Ilias Latif, 1-4.

Remco Tuinenburg na Hoogeveen - Alphense Boys (1-4)
Tim van der Linden na Hoogeveen - Alphense Boys (1-4)

3e Klasse A | Alphen - SVH: 3-4

Opnieuw is de onderlinge confrontatie tussen Alphen en SVH een doelpuntrijke geworden. 4-6 tijdens het heenduel, de terugwedstrijd eindigt in 3-4.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Mansour el Bernichi, 1-3, 1-4, 2-4 Lorenz van Harskamp, 3-4 Kevin Bergshoeff.

Rob de Lange na Alphen - SVH (3-4)
Justin Verberg na Alphen - SVH (3-4)