Hoofdklasse A | ARC - Smitshoek: 2-0

Twee doelpunten vlak na rust bezorgen ARC de 2-0 zege op Smitshoek. Mooie bijkomstigheid is het puntenverlies van koploper Capelle. Zowel Capelle als FC Rijnvogels hebben drie punten meer dan de Racing én spelen volgend weekend tegen elkaar. Aansluitend treft ARC eerst Capelle en twee dagen later FC Rijnvogels. ‘Wij gaan in ieder geval tot drie wedstrijden voor het einde meedoen om de titel’, weet trainer Mark Evers. ‘Als je kans maakt op de titel, leg je de druk op jezelf om voor die titel te gaan.’

Scoreverloop: 1-0 Arjan Ouwendijk, 2-0 Yassin Kaabouni.

Mark Evers na ARC - Smitshoek (2-0)
Yassin Kaabouni na ARC - Smitshoek (2-0)

3e Klasse A | Aarlanderveen - FC VVC: 2-0

Aarlanderveen heeft na de schande van vorige week tegen Nieuwkoop (6-1) met 2-0 gewonnen van FC VVC. De strijd om een nacompetitieticket blijft onveranderd: de achterstand op de belangrijkste concurrent, Reeuwijk, blijft drie punten voor de Veners.

Scoreverloop: 1-0 Killian Bouwhuis, 2-0 Jorn Poelwijk.

Sander van Dijk na Aarlanderveen - FC VVC (2-0)

3e Klasse A | FC Oegstgeest - Alphia: 0-2

Van tien punten achterstand op FC Oudewater tot twee punten achterstand op FC Oudewater. Alphia heeft als nummer twee van de ranglijst het gat met de lijstaanvoerder tot een minimum beperkt. Tegen FC Oegstgeest wint Alphia met moeite. De 0-2 valt pas in blessuretijd.

Scoreverloop: 0-1 Jake van Rijn, 0-2 Vincent Hoogervorst.

Marcel Vondeling na FC Oegstgeest - Alphia (0-2)

4e Klasse A | Bernardus - Koudekerk: 1-4

Een derby van een bedenkelijk niveau, met een laag tempo en waar Koudekerk goed wegkomt gezien de kansen die gemist worden door Bernardus. Na rust stelt Koudekerk orde op zaken. De achterstand op koploper Teylingen blijft vijf punten voor Koudekerk, de nummer twee van de ranglijst, dat de nacompetitie na dit weekend niet meer kan ontgaan.

Scoreverloop: 0-1 Mike van Velzen, 1-1 Jeffrey van der Heiden, 1-2 Bas van Heerdt, 1-3 Joep van Tulder, 1-4 Bas van Heerdt.

YouTube Video
Samenvatting Bernardus - Koudekerk (zaterdag 7 mei)
Jarno Verweij na Bernardus - Koudekerk (1-4)
Bas van Heerdt na Bernardus - Koudekerk (1-4)
Ron Paling na Bernardus - Koudekerk (1-4)

4e Klasse B | Alphense Boys - Siveo '60: 0-5

Alphense Boys is met nog vijf wedstrijden te spelen officieel gedegradeerd naar de vijfde klasse. De achterstand op nummer tien VEP bedraagt zeventien punten en dat valt niet meer in te halen.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5.

Ronald Martin na Alphense Boys - Siveo '60 (5-0)

4e Klasse B | Zwammerdam - Kamerik: 3-0

Zwammerdam is twee punten ingelopen op concurrent Woerden. De nummer één van de ranglijst speelt met 1-1 gelijk tegen SCH '44. Vorige week verspeelt Woerden ook al bijna punten, maar ontsnapt op de laatste zaterdag van april in blessuretijd. Damme, de nummer twee, heeft drie punten minder dan Woerden en speelt op de voorlaatste zaterdag van de competitie nog tegen Woerden.

Scoreverloop: 1-0 Koen Woudenberg, 2-0 Jordi de Groot, 3-0 Koen Woudenberg.

4e Klasse C | Floreant - Bergambacht: 3-2

Een stuntje mag je het toch wel noemen, dat Floreant wint van Bergambacht. De tweede nederlaag van het seizoen van de nummer twee van de ranglijst betekent dat Haastrecht normaliter kampioen wordt. Floreant is als nummer drie van de ranglijst zo goed als zeker van nacompetitievoetbal.

Scoreverloop: 1-0 Bart Houdijk, 2-0 Bart Houdijk, 3-0 Dave Maljaars, 3-1, 3-2.

Dennis van den Ing na Floreant - Bergambacht (3-2)
Bart Houdijk na Floreant - Bergambacht (3-2)

4e Klasse C | Hazerswoudse Boys - Cabauw: 1-1

Toch wel verrassend verspeelt Hazerswoudse Boys punten tegen Cabauw. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat Hazerswoudse Boys zeven punten voor op de belangrijkste nacompetitieconcurrent.

Scoreverloop: 1-0 Tyler van Buuren, 1-1.

Wilco Wapenaar na Hazerswoudse Boys - Cabauw (1-1)
Justin Meijer na Hazerswoudse Boys - Cabauw (1-1)

4e Klasse D | CKC - BSC '68: 2-1

BSC '68 gaat definitief geen kampioen worden. Voor aanvang van deze speelronde staat koploper CKC negen punten voor op BSC, door de zege op de Benthuizenaren is dat nu twaalf punten geworden. Voor de groenhemden rest de nacompetitie in de maand juni.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Cedric Krullaars, 2-1.

Marco Lange na CKC - BSC '68 (2-1)
Jelle Verhoeff na CKC - BSC '68 (2-1)

Hoofdklasse A | Alphense Boys - SDO: 1-2

Zo win je de ene week van de titelfavoriet, zo verlies je de andere week van de hekkensluiter. Zo win je in de slotfase, zo verlies je in de slotfase. Het tekent het wisselvallige seizoen van Alphense Boys. Tegen SDO, waar de Alphenaren - zonder clubtopscorer Ilias Latif - het traditiegetrouw heel lastig tegen heeft, verliest Alphense Boys door een doelpunt in de laatste minuten.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Sami Haouam, 1-2.

Samenvatting Alphense Boys - SDO (zondag 8 mei)
Remco Tuinenburg na Alphense Boys - SDO (1-2)
Milan Stiphout na Alphense Boys - SDO (1-2)

3e Klasse A | DHL - Alphen: 1-1

Alphen heeft zondag de negende nederlaag van het seizoen moeten incasseren. De voorsprong die Alphen pakt in Delft, wordt in de laatste minuten van de officiële speeltijd weggegeven omdat DHL een strafschop binnenschiet.

Scoreverloop: 0-1 Jamel Molle, 1-1.

Rob de Lange na DHL - Alphen (1-1)