Hoofdklasse A | ARC - FC Rijnvogels: 2-3

Het eerste halfuur is ARC heer en meester. Yassin Kaabouni zet de Racing na tien minuten op voorsprong. Na de gemiste strafschop van FC Rijnvogels, die uit het niets wordt gegeven, kantelt langzaam maar zeker de wedstrijd. Vlak voor rust wordt het 1-1 en in het tweede deel van de tweede helft maken de Katwijkers 1-2 en 1-3.

Scoreverloop: 1-0 Yassin Kaabouni, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3 Neal Arnoldus.

YouTube Video
Samenvatting ARC - FC Rijnvogels (zaterdag 28 mei)
Mark Evers na ARC - FC Rijnvogels (2-3)
Boyd Baatje na ARC - FC Rijnvogels (2-3)
Thomas Duivenvoorden na ARC - FC Rijnvogels (2-3)

3e Klasse A | Gouda - Alphia: 1-5

Bij rust staat het 0-3. Als Gouda terugkomt tot 1-3 bestaat er een kans dat de thuisploeg zelfs de aansluitingstreffer maakt. Maar op tijd stelt Alphia orde op zaken. Een gelijkspel tegen Aarlanderveen is volgende week voldoende voor de titel. Verliest Alphia en wint FC Oudewater, is Alphia gezien en rest de nacompetitie.

Scoreverloop: 0-1 Vincent Hoogervorst, 0-2 Vincent Hoogervorst, 0-3 Vincent Hoogervorst, 1-3, 1-4 Vincent Hoogervorst, 1-5 Dennis Boer.

Samenvatting Gouda - Alphia (zaterdag 28 mei)
Marcel Vondeling na Gouda - Alphia (1-5)
Daniël Buijnink na Gouda - Alphia (1-5)
Vincent Hoogervorst na Gouda - Alphia (1-5)

3e Klasse A | Aarlanderveen - FC Oegstgeest: 5-1

Een wedstrijd om des keizers baard voor Aarlanderveen. Een wedstrijd waarin Aarlanderveen op achterstand komt. Een wedstrijd waarin Aarlanderveen de boel omdraait en uiteindelijk met grote cijfers wint.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Killian Bouwhuis, 2-1 Killian Bouwhuis, 3-1 Killian Bouwhuis, 4-1 Jorn Poelwijk, 5-1 Killian Bouwhuis.

Sander van Dijk na Aarlanderveen - FC Oegstgeest (5-1)

4e Klasse A | Kickers '69 - Koudekerk: 1-4

Koudekerk profiteert optimaal van de verrassende nederlaag van koploper Teylingen. Al krijgt ook Koudekerk bijna de deksel op de neus. Want een 0-1 stand wordt ondanks vele kansen niet uitgebreid. En als Kickers '69 vlak voor tijd op 1-1 komt, lijkt het buitenkansje om kampioen te worden te zijn vergooid. Maar in de slotminuten wint Koudekerk alsnog. Volgende week winnen van Roodenburg en Koudekerk is dankzij een beter doelsaldo dan Teylingen kampioen.

Scoreverloop: 0-1 Mike van Velzen, 1-1, 1-2 Mike van Velzen, 1-3 Mike van Velzen, 1-4 Mike van Velzen.

Jarno Verweij na Kickers '69 - Koudekerk (1-4)
Sander Schmand na Kickers '69 - Koudekerk (1-4)

4e Klasse A | Roodenburg - Bernardus: 1-1

Alleen een houdini-act kan Bernardus nog in de vierde klasse houden. Oftewel: winnen met 11-0 van SJC op de laatste speeldag. Of, Koudekerk moet een handje helpen. Roodenburg, een andere concurrent met drie punten meer dan Bernardus, speelt tegen Koudekerk. Roodenburg heeft een beter doelsaldo van twaalf. Wint Bernardus van SJC met grote cijfers en veegt Koudekerk Roodenburg van de mat, dan kan dat doelsaldoverschil van twaalf heel misschien nog worden omgebogen.

Scoreverloop: 0-1 Nordin Oudshoorn, 1-1.

Ron Paling na Roodenburg - Bernardus (1-1)

4e Klasse B | Woerden - Zwammerdam: 2-1

Alleen een overwinning zou Zwammerdam in de titelrace kunnen houden. Koploper Woerden staat op de voorlaatste speeldag vijf punten voor op nummer twee Zwammerdam. Die zege komt er niet. Woerden neemt al vroeg de leiding. Na de 1-1 komt Damme niet al te dicht bij een voorsprong. In blessuretijd scoort Woerden 2-1 en is daarmee kampioen. Zwammerdam gaat de nacompetitie in.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Jordi de Groot, 2-1.

Jack Harmsen na Woerden - Zwammerdam (2-1)
Mitchell Bons na Woerden - Zwammerdam (2-1)

4e Klasse B | Alphense Boys - SCH '44: 0-10

Ruststand 0-5, eindstand 0-10. De laatste thuiswedstrijd van Alphense Boys dit seizoen.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 0-6, 0-7, 0-8, 0-9, 0-10.

4e Klasse C | Floreant - ASW: 5-0

Floreant gaat de nacompetitie in. De Boskopers weten op voorhand dat winnen van ASW uit Waddinxveen voldoende is om promotiewedstrijden veilig te stellen.

Scoreverloop: 1-0 Jeffrey Hilgeman, 2-0 Bruce Tol, 3-0 Luuk Speijer, 4-0 Chandeux van Herik, 5-0 Mo Ahmidoush.

Dennis van den Ing na Floreant - ASW (5-0)

4e Klasse C | Ammerstol - Hazerswoudse Boys: 1-9

Met Floreant gaat ook Hazerswoudse Boys de nacompetitie in. Ook de Hazerswoudenaren wisten op voorhand dat winnen van Ammerstol zou betekenen dat nacompetitievoetbal een feit is.

Scoreverloop: 0-1 Leo de Ruiter, 0-2 Jari Meertens, 0-3 Jari Meertens, 0-4 Jari Meertens, 0-5 Justin Meijer, 0-6 Silverster Blonk, 0-7 Leo de Ruiter, 0-8 Silverster Blonk, 1-8, 1-9 Jari Meertens.

4e Klasse D | Ommoord - BSC '68: 1-4

BSC '68 richt zich al weken op de nacompetitie. Ook het uitduel met Ommoord is een wedstrijd ter voorbereiding daarop. De wedstrijd eindigt in 1-4.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Jelle Verhoeff, 1-2 Guido de Peinder, 1-3 Guido de Peinder, 1-4 Lijon Korving.

Marco Lange na Ommoord - BSC '68 (1-4)

Hoofdklasse A | Alphense Boys - HBS: 1-2

Alphense Boys komt een vroege achterstand, 0-2 na tien minuten, niet te boven. Al heeft Alphense Boys genoeg grote kansen gekregen om vaker dan één keer te scoren. Doelman Tim van der Linden, die stopt met selectievoetbal en van trainer Remco Tuinenburg in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen onder de lat mag staan, krijgt vlak voor tijd rood vanwege hands buiten het strafschopgebied. Door de winst verzekert HBS zich van nacompetitievoetbal en gaat strijden om promotie naar de derde divisie.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Mike Bavelaar.

Remco Tuinenburg na Alphense Boys - HBS (1-2)
Tim van der Linden na Alphense Boys - HBS (1-2)

3e Klasse A | Alphen - Voorschoten '97: 2-3

De allerlaatste thuiswedstrijd voor Alphen als zondagvereniging. Volgend seizoen speelt de club op zaterdag. In het afscheidsduel komt Alphen twee keer op voorsprong, maar verliest het uiteindelijk. Omdat Voorschoten '97 in blessuretijd een strafschop binnenschiet.

Scoreverloop: 1-0 Kevin Bergshoeff, 1-1, 2-1 Kevin Bergshoeff, 2-2, 2-3.

Rob de Lange na Alphen - Voorschoten '97 (2-3)