Vierde divisie A | Jodan Boys - ARC: 5-3

‘Wij maken zelf moeilijk doelpunten en krijgen ze te makkelijk tegen', constateert ARC-trainer Mark Evers. Dat is al een poosje zo en zaterdag ook. ‘Elke bal richting onze goal ging erin.’ Na de 1-0 achterstand was de Racing, dat speelde zonder de geblesseerden Pepijn Kooij en Tjerk Ligtvoet (ook Neal Arnoldus kan slechts een kwart wedstrijd spelen), volgens Evers ‘volledig het spoor bijster’. Pas een kwartier voor tijd scoorde ARC voor het eerst. Daarna waren beide ploegen nog tweemaal trefzeker.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Neal Arnoldus, 4-1, 4-2 Neal Arnoldus, 5-2, 5-3 Yassin Kaabouni.

Mark Evers na Jodan Boys - ARC (5-3)
Neal Arnoldus na Jodan Boys - ARC (5-3)

2e Klasse D | Alphia - ASC: 3-1

Een overtuigende zege van Alphia, die in de tweede helft tot uiting kwam in de score. De 1-0 werd opgevolgd door de 2-0 en 3-0 binnen afzienbare tijd. Het laatste halfuur, vanaf de 1-0, speelde Alphia met tien man na een rode kaart maar kwam op de 3-1 na niet in gevaar.

Scoreverloop: 1-0 Daniël Buijnink, 2-0 Martijn Kok, 3-0 Justin Flippo, 3-1.

YouTube Video
Samenvatting Alphia - ASC (zaterdag 24 september)
Marcel Vondeling na Alphia - ASC (3-1)
Martijn Kok na Alphia - ASC (3-1)

3e Klasse A | Aarlanderveen - Koudekerk: 4-2

De gemeentelijke derby is een prooi voor Aarlanderveen. Al kwam Koudekerk in de eerste helft wel op voorsprong. Een strafschop en een vrije trap hielpen de Veners aan twee treffers. In het tweede kwartier van de tweede helft liep de thuisploeg uit van 2-1 naar 4-1 waarmee de wedstrijd beslist was.

Scoreverloop: 0-1 Olaf Bakker, 1-1 Thom Nouwens, 2-1 Killian Bouwhuis, 3-1 Sallem Chemlali, 4-1 Moussa Kalisse, 4-2 Sander Schmand.

Samenvatting Aarlanderveen - Koudekerk (zaterdag 24 september)
Sander van Dijk na Aarlanderveen - Koudekerk (4-2)
Jarno Verweij na Aarlanderveen - Koudekerk (4-2)

3e Klasse A | VVSB - Alphen: 6-3

Op slag van rust helpt Alphen zichzelf in het zadel door een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Waar de 1-2 in de extra speeltijd van de eerste helft valt, staat het binnen een minuut na de doelwisseling alweer gelijk. Als VVSB twintig minuten voor tijd op 4-3 komt, heeft Alphen geen antwoord meer en lopen de Noordwijkerhouters verder uit.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Auke Westerduin, 1-2 Fabian Verberg, 2-2, 3-2, 3-3 Fabian Verberg, 4-3, 5-3, 6-3.

Rob de Lange na VVSB - Alphen (6-3)

4e Klasse A | BSC '68 - Zevenhoven: 2-3

Geen goed begin voor titelkandidaat BSC '68. De eerste de beste competitiewedstrijd wordt meteen verloren. Een gelijk opgaande wedstrijd waar Zevenhoven zorgvuldiger met de kansen omging dan de Benthuizenaren.

Scoreverloop: 1-0 Lody Dijkhuizen, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3 Joep van Straalen.

4e Klasse A | Hazerswoudse Boys - LSVV '70: 2-1

Van 0-1 bij rust naar 2-1 na negentig minuten. Hazerswoudse Boys heeft zijn eerste competitiewedstrijd in het laatste seizoen dat Wilco Wapenaar hoofdtrainer is gewonnen en een eerste stap gezet richting het doel voor dit seizoen: meedoen om promotie.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Ivo Vogelaar, 2-1 Beau Gordijn.

4e Klasse B | Zwammerdam - Siveo '60: 1-1

Eigenlijk had Zwammerdam moeten winnen. Zowel voor de 1-0 als na de 1-1 kreeg Damme grote scoringskansen. Anderzijds werden tussen de twee geldige treffers in, twee doelpunten van Siveo '60 afgekeurd.

Scoreverloop: 1-0 Justin Bons, 1-1.

Erwin van der Zee na Zwammerdam - Siveo '60 (1-1)
Martijn Vink na Zwammerdam - Siveo '60 (1-1)

4e Klasse D | FC Zoetermeer - Floreant: 6-1

Een valse start voor Floreant dit seizoen. In de tweede helft kregen de Boskopers meerdere opgelegde kansen, maar de ballen gingen er niet in. Daarentegen counterde Zoetermeer van het ene doelpunt naar het andere doelpunt.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Mo Ahmidouche, 3-1, 4-1, 5-1, 6-1.

Dennis van den Ing na FC Zoetermeer - Floreant (6-1)

5e Klasse A | Bernardus - Vogelenzang: 5-1

Twee vroege doelpunten hielpen Bernardus in het zadel. Na de 2-1 volgde de 3-1 kort daarop. In de tweede helft tekende Bernardus voor opnieuw twee doelpunten.

Scoreverloop: 1-0 Koen Schellingerhout, 2-0 Koen Schellingerhout, 2-1, 3-1 Bram Schakenbos, 4-1 Tim Schalken, 5-1 Koen Schellingerhout.

Ron Paling na Bernardus - Vogelenzang (5-1)

Vierde divisie A | Be Quick 1887 - Alphense Boys: 4-1

Be Quick 1887 is duidelijk een ploeg die Alphense Boys niet goed ligt. Van de laatste vijf confrontaties won Alphense Boys slechts één keer, maar meestal wordt met grote cijfers verloren. Nu begon Alphense Boys sterk in Groningen, kwam het op voorsprong maar draaide de wedstrijd door twee Be Quick-treffers in twee minuten tijd. Tijdens het slotoffensief van Alphense Boys liep de thuisploeg verder uit.

Scoreverloop: 0-1 Jelle Hak, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1.

Remco Tuinenburg na Be Quick 1887 - Alphense Boys (4-1)