Vierde Divisie A | ARC - Achilles Veen: 1-0

In deze tijd dat ARC kampt met veel blessures en afwezigen uit de beoogde basisopstelling, is winnen écht het enige dat telt. De manier waarop is dan een stuk minder belangrijk. ‘Het slaat helemaal nergens op wat we hebben laten zien. Ik heb naar helemaal niks zitten kijken’, zei trainer Mark Evers na afloop. In de slotfase kreeg Achilles Veen grote kansen op de gelijkmaker, maar doelman Mike van Vliet redde zijn ploeg keer op keer.

Scoreverloop: 1-0 Luca Tarani.

Mark Evers na ARC - Achilles Veen (1-0)
Mike van Vliet na ARC - Achilles Veen (1-0)

2e Klasse D | FC Oudewater - Alphia: 1-1

Twee ploegen die vorig seizoen streden om het kampioenschap. Oudewater stond in maart tien punten voor op Alphia, maar de oranjehemden werden toch nog kampioen en Oudewater promoveerde later via de nacompetitie. Verloor Alphia vorig seizoen twee keer van Oudewater, dit seizoen in ieder geval niet want de eerste ontmoeting tussen de twee promovendi is in een puntendeling geëindigd.

Scoreverloop: 0-1 Bas Hazenbroek, 1-1.

Marcel Vondeling na FC Oudewater - Alphia (1-1)

3e Klasse A | Lugdunum - Aarlanderveen: 2-2

Tegen Lugdunum heeft Aarlanderveen een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-2 gelijkspel. Twee uitbraken van Lugdunum waren twee treffers, terwijl Aarlanderveen een handvol opgelegde kansen miste. Killian Bouwhuis en Moussa Kalisse waren in het tweede bedrijf verantwoordelijk voor de Veense doelpuntenproductie, toen Aarlanderveen in ieder geval wel twee keer het net wist te vinden.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Killian Bouwhuis, 2-2 Moussa Kalisse.

Sander van Dijk na Lugdunum - Aarlanderveen (2-2)

3e Klasse A | Alphen - Blauw-Zwart: 1-5

‘Ik heb er geen woorden voor’, zei Alphen-trainer Rob de Lange na afloop. Drie grote kansen op de 1-0 miste Alphen, om vervolgens tegen een hele grote nederlaag aan te lopen. ‘En wat de jongens onderling tegen elkaar riepen, heb ik nog nooit gehoord. Daarnaast kwamen vier spelers te laat. Ik dacht: sta ik bij een bierelftal? Ik weet voorlopig niet wat ik ermee aan moet.'

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 1-5 Dylan Zaal.

Rob de Lange na Alphen - Blauw-Zwart (1-5)
Auke Westerduin na Alphen - Blauw-Zwart (1-5)

3e Klasse A | Koudekerk - Van Nispen: 4-0

Koudekerk heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De promovendus won met 4-0 van Van Nispen. Trainer Jarno Verweij: ‘Vorige week zag ik een onherkenbaar Koudekerk, deze week zag ik een team dat met de juiste intentie in het veld stond en er alles aan heeft gedaan. Een prima overwinning.’

Scoreverloop: 1-0 Mike van Velzen, 2-0 Mitchell Bons, 3-0 Akke Pennin, 4-0 Olaf Bakker.

Jarno Verweij na Koudekerk - Van Nispen (4-0)

4e Klasse A | Roodenburg - BSC '68: 1-2

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week heeft BSC ‘68 op speeldag twee van de competitie wel gewonnen. 0-1 werd het in de eerste helft. Doelman Michael Verhoeff kreeg na rust rood voor het veroorzaken van een strafschop, 1-1. Tien minuten voor tijd scoorde BSC '68 het winnende doelpunt.

Scoreverloop: 0-1 Jelle Verhoeff, 1-1, 1-2 Roel van der Valk.

Abdullah Sari na Roodenburg - BSC '68 (1-2)

4e Klasse A | Warmunda - Hazerswoudse Boys: 2-1

Vorige week een 2-1 overwinning op LSVV '70, nu een 2-1 nederlaag tegen Warmunda. Een wedstrijd tussen twee ploegen die gezien worden als outsider voor de titel.

Scoreverloop: 0-1 Justin Meijer, 1-1, 2-1.

4e Klasse B | Linschoten - Zwammerdam: 1-3

Met veel moeite heeft Zwammerdam gewonnen van Linschoten. Twee goede kansen kreeg de thuisploeg in de eerste helft, maar doelman Maico du Chatinier stond op zijn post. Op slag van rust werd het 0-1, op slag na rust 1-1. Damme wist opnieuw op voorsprong te komen, maar de wedstrijd nog niet te beslissen. Dat gebeurde pas in blessuretijd, toen Jordi de Groot 1-3 maakte.

Scoreverloop: 0-1 Lars Kremer, 1-1, 1-2 Jim van Vliet, 1-3 Jordi de Groot.

4e Klasse D | Floreant - NOCKralingen: 2-1

De zeperd van vorige week tegen FC Zoetermeer (6-1) heeft Floreant zaterdag weggepoetst door met 2-1 te winnen van NOCKralingen. Een zwaarbevochten zege. Al zag het daar in het eerste kwartier niet naaruit. Na vijftien minuten leidde Floreant met 2-0. ‘In de tweede helft kwam het op strijd aan. De tegenstander kwam agressief de kleedkamer uit en maakte het ons echt moeilijk. Wij hebben de 2-1 verdedigd’, analyseerde trainer Dennis van den Ing.

Scoreverloop: 1-0 Luuk Speijer, 2-0 eigen doelpunt, 2-1.

YouTube Video
Samenvatting Floreant - NOCKralingen (zaterdag 1 oktober)
Dennis van den Ing na Floreant - NOCKralingen (2-1)
Tristan van Eeden na Floreant - NOCKralingen (2-1)

5e Klasse A | Kamerik - Bernardus: 7-4

Een doelpuntenfestijn was het, waar Bernardus bij rust tegen een 4-0 achterstand aankeek. Tot tweemaal toe wist Bernardus de marge te verkleinen tot twee goals, maar de aansluitingstreffer zelf viel nooit.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1 Tim Schalken, 4-2 Tim Schalken, 5-2, 5-3 Bryan Straathof, 6-3, 6-4 eigen doelpunt, 7-4.

Vierde Divisie A | Alphense Boys - HBS: 1-4

1-4 is een geflatteerde uitslag. Uit twee dode spelmomenten maakt HBS 0-1 en 0-2. De 0-2 valt tijdens het slotoffensief van Alphense Boys, op het moment dat de 1-1 eerder in de lucht hangt. Het wordt 1-2 via Lars Verzaal. In de jacht op de 2-2 scoort de koploper twee keer in blessuretijd.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Lars Verzaal, 1-3, 1-4.

Samenvatting Alphense Boys - HBS (zondag 2 oktober)
Remco Tuinenburg na Alphense Boys - HBS (1-4)
Milan Stiphout na Alphense Boys - HBS (1-4)