Vierde Divisie A | GOES - ARC: 2-1

'Als je het aantal kansen ziet dat in de wedstrijd geweest is, hebben wij onterecht verloren', constateerde ARC-trainer Mark Evers na afloop. In de slotfase waren er mogelijkheden op meer doelpunten. Goes kreeg counterend twee kansen op de 3-1, ARC drie grote gelegenheden om de gelijkmaker te maken waaronder een bal tegen het aluminium in blessuretijd. ‘Het zat ons volledig tegen vandaag.’

Scoreverloop: 0-1 Timo de Graaf, 1-1, 2-1.

YouTube Video
Samenvatting GOES - ARC (zaterdag 8 oktober)
Mark Evers na GOES - ARC (2-1)
Huib Oversloot na GOES - ARC (2-1)

2e Klasse D | Alphia - Kagia: 3-2

Van 0-2 bij rust naar 3-2 na negentig minuten. De 1-2 viel tien minuten na rust, de 2-2 en 3-2 werden in de slotfase gescoord. Tweede klasse-debutant Alphia is na drie wedstrijden nog ongeslagen en staat op een verrassende tweede plek met zeven punten.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-1 Jordi Wentink, 2-2 Jordi Wentink, 3-2 Aatif El Bouny.

Jordi Wentink na Alphia - Kagia (3-2)

3e Klasse A | Aarlanderveen - RKDES: 1-0

Een overwinning vlak voor tijd. Het was Sallem Chemlali die in de 88ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde. ‘Vorig seizoen hebben we zo vaak wedstrijden verloren in de slotfase. Nu valt 'ie een keer onze kant op. Dat is wel heel lekker’, regeert trainer Sander van Dijk. Met zeven punten uit vier wedstrijden is Aarlanderveen één van de vier gedeelde koplopers.

Scoreverloop: 1-0 Sallem Chemlalil.

Sander van Dijk na Aarlanderveen - RKDES (1-0)
Lars Overbeek na Aarlanderveen - RKDES (1-0)
Killian Bouwhuis na Aarlanderveen - RKDES (1-0)

3e Klasse A | FC Oegstgeest - Alphen: afgelast

De wedstrijd is niet doorgegaan, vanwege een sterfgeval bij FC Oegstgeest. Het duel wordt ingehaald op zaterdag 22 oktober.

3e Klasse A | VVSB - Koudekerk: 1-3

De eindstand was na een goed kwartier voetballen al bereikt. Een kick-start van Koudekerk dat de 0-1 binnenkopte na drie minuten. Vier minuten later stond het 1-1 om vervolgens tussen minuut zestien en achttien twee treffers voor Koudekerk op te tekenen. Twintig minuten voor tijd kreeg Sidney de Schepper rood, maar met een man minder op het veld hield Koudekerk vechten stand.

Scoreverloop: 0-1 Olaf Bakker, 1-1, 1-2 Olaf Bakker, 1-3 Yvar de Groot.

Jarno Verweij na VVSB - Koudekerk (1-3)

4e Klasse A | BSC '68 - Woubrugge: 4-0

4-0 is fors, maar gezien het aantal kansen dat BSC ‘68 kreeg had de uitslag nog wel wat hoger kunnen uitvallen. De Benthuizenaren schoten nog een handvol ballen tegen de paal en stonden tevergeefs meerdere malen één-op-één met de keeper.

Scoreverloop: 1-0 Joep van Straalen, 2-0 Gokhan Sensoi, 3-0 Roel van der Val, 4-0 Roel van der Valk.

Abdullah Sari na BSC '68 - Woubrugge (4-0)

4e Klasse A | Hazerswoudse Boys - SJZ: 2-0

Dankzij twee treffers van Ivo Vogelaar heeft Hazerswoudse Boys gewonnen van SJZ uit het naastgelegen Zoeterwoude-Dorp. Evenals BSC '68 komt Hazerswoudse Boys op zes punten uit drie wedstrijden te staan, goed voor een gedeelde tweede plek op de ranglijst.

Scoreverloop: 1-0 Ivo Vogelaar, 2-0 Ivo Vogelaar.

4e Klasse B | Zwammerdam - WDS: 3-1

Zwammerdam mag zich gedeeld koploper noemen na de 3-1 zege op WDS. Na vijf minuten stond het al 1-1. In de slotfase van de eerste helft kwam Damme op 2-1 en de 3-1 viel een kwartier voor tijd.

Scoreverloop: 1-0 Lars Kremer, 1-1, 2-1 Ruben de Bruin, 3-1 Jordi de Groot.

4e Klasse D | Haagse Hout - Floreant: 1-5

Dankzij een vroege 2-0 voorsprong speelde Floreant een zorgeloze wedstrijd, al werd het nog wel heel even spannend omdat Floreant verzuimde de 0-3 te maken en het uit een strafschop 1-2 werd. Floreant profiteerde na rust van de ruimte achter de verdediging en scoorde nog drie keer.

Scoreverloop: 0-1 Rens Blok, 0-2 eigen doelpunt, 1-2, 1-3 Rens Blok, 1-4 Chandeux van Herk, 1-5 Jurre Korfker.

Dennis van den Ing na Haagse Hout - Floreant (1-5)

5e Klasse A | Bernardus - THB: 7-1

5-1, 7-4, 7-1. Louter grote uitslagen noteert Bernardus dit seizoen vooralsnog. Twee keer wonnen de Hazerswoudenaren, waaronder deze keer tegen het Rotterdamse THB.

Scoreverloop: 1-0 Jeffrey van der Heijden, 2-0 Bryan Straathof, 2-1, 3-1 Bryan Straathof, 4-1 Bryan Straathof, 5-1 Koen Schellingerhout, 6-1 Rens Schakenbos, 7-1 eigen doelpunt.

Vierde divisie A | VOC - Alphense Boys: 3-4

Tot de blessuretijd was het een ‘niets-aan-de-hand-wedstrijd’ voor Alphense Boys. 0-3 stond het tien minuten na rust, maar ook na de 1-3 was er nog geen vuiltje aan de lucht. Maar in de extra speeltijd veranderde alles. VOC kreeg grote kansen. Het werd 2-3, vervolgens met geluk - na een blunder van de VOC-keeper - 2-4, maar VOC maakte óók nog 3-4.

Scoreverloop: 0-1 Cem Sahin, 0-2 Sami Haouam, 0-3 Cem Sahin, 1-3, 2-4 eigen doelpunt, 3-4.

Remco Tuinenburg na VOC - Alphense Boys (3-4)
Frank van den Hoorn na VOC - Alphense Boys (3-4)