Vierde Divisie A | ARC - Zwaluwen: 3-1

Blij mag en moet ARC zijn met opnieuw drie punten in een periode vol geblesseerde basisspelers. Het bleef tot aan de blessuretijd spannend, pas toen maakte de Racing de bevrijdende 3-1. ARC stond royaal aan de leiding bij rust (2-0). Vroeg in de tweede helft viel de aansluitingstreffer. Daarna waren dode spelmomenten van Zwaluwen dreigend, maar bleef de thuisploeg overeind.

Scoreverloop: 1-0 Timo de Graaf, 2-0 Boyd Baatje, 2-1, 3-1 Luca Tarani.

YouTube Video
Samenvatting ARC - Zwaluwen (zaterdag 15 oktober)
Mark Evers na ARC - Zwaluwen (3-1)
Boyd Baatje na ARC - Zwaluwen (3-1)

2e Klasse D | RVC '33 - Alphia: 1-2

Tien punten uit vier wedstrijden, een droomstart voor Alphia dit seizoen. Ook tegen RVC '33 deden de oranjehemden het goed. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. De eerste vlak na rust, de tweede in de tachtigste minuut. Omdat RVC vijf minuten voor tijd nog 1-2 maakte, werd het billenknijpen.

Scoreverloop: 0-1 Nick Klerkx, 0-2 Ralph Zeilstra, 1-2.

Marcel Vondeling na RVC '33 - Alphia (1-2)

3e Klasse A | Nieuwkoop - Aarlanderveen: 2-2

Waar Aarlanderveen vorige week vlak voor het sluiten van de markt het winnende doelpunt maakte, incasseerden de Veners er deze week één tegen Nieuwkoop. In plaats van met een overwinning (1-2) van het veld te stappen, werd het 2-2. En dat in de wetenschap dat meerdere 100 procent-kansen vlak daarvoor nog werden gemist.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Thom Nouwens, 1-2 Alessio van der Straaten, 2-2.

Samenvatting Nieuwkoop - Aarlanderveen (zaterdag 15 oktober)
Sander van Dijk na Nieuwkoop - Aarlanderveen (2-2)
Steven van der Pijl na Nieuwkoop - Aarlanderveen (2-2)

3e Klasse A | Alphen - DWO: 0-2

De eerste wedstrijd zonder hoofdtrainer Rob de Lange is door Alphen verloren. Op eigen veld was medekoploper DWO te sterk: 0-2. Alphen wacht nog altijd op de eerste punten van het seizoen.

Scoreverloop: 0-1, 0-2.

3e Klasse A | Koudekerk - Blauw-Zwart: 0-1

Koudekerk doet het als promovendus goed dit seizoen. Twee keer gewonnen, twee keer verloren. De nederlagen, verliespartijen met perspectief, zijn tot nu toe geleden tegen titelkandidaten. Zo ook deze zaterdag tegen lijstaanvoerder Blauw-Zwart. ‘Wij hadden een gelijkspel verdiend’, vindt trainer Jarno Verweij.

Scoreverloop: 0-1.

Jarno Verweij na Koudekerk - Blauw-Zwart (0-1)
Ricardo van Rijswijk na Koudekerk - Blauw-Zwart (0-1)

4e Klasse A | LSVV '70 - BSC '68: 2-2

Onnodig puntenverlies, concludeert BSC ‘68-trainer Abdullah Sari. In blessuretijd werd de winst uit handen gegeven, omdat LSVV ’70 de gelijkmaker maakte. Bij winst had BSC de koppositie gedeeld met Zevenhoven.

Scoreverloop: 0-1 Lody Dijkhuizen, 1-1, 1-2 Gokhan Sensoy, 2-2.

Abdullah Sari na LSVV '70 - BSC '68 (2-2)

4e Klasse A | NSV '46 - Hazerswoudse Boys: 3-3

Tegen koploper NSV '46, inmiddels koploper-af, heeft Hazerswoudse Boys gelijkgespeeld. De zwart-witte brigade knokte zich terug van een 3-1 achterstand. Bij rust stond het 1-0.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Jari Meertens, 2-1, 3-1, 3-2 Ivo Vogelaar, 3-3 Justin Meijer.

4e Klasse B | Be Fair - Zwammerdam: 0-2

Dankzij doelpunten van Justin Bons en Koen Woudenberg heeft Zwammerdam de lastige uitwedstrijd tegen Be Fair gewonnen. Twee treffers die vlak na rust vielen binnen een mum van tijd. Grote kansen kreeg Be Fair ook, maar de paal en doelman Maico du Chatinier stonden Waddinxveens succes in de weg.

Scoreverloop: 0-1 Justin Bons, 0-2 Koen Woudenberg.

Erwin van der Zee na Be Fair - Zwammerdam (0-2)
Lars Kremer na Be Fair - Zwammerdam (0-2)

4e Klasse D | Floreant - SEV: 10-3

Maar liefst 10-3 werd Floreant - SEV. Een ongekend hoge uitslag. Al was de uitslag wel groter dan het veldspel doet vermoeden, bekende trainer Dennis van den Ing na afloop. Met negen punten uit vier wedstrijden draait Floreant mee in de top.

Scoreverloop: 1-0 Dave Malkaar, 2-0 Jurre Korfker, 3-0 Rens Blok, 3-1, 4-1 Jurre Korfker, 5-1 Dave Maljaars, 5-2, 6-2 Luuk Speijer, 7-2 Jurre Korfker, 8-2 Rens Blok, 9-2 Bart Houdijk, 9-3, 10-3 Mo Ahmidouche.

Dennis van den Ing na Floreant - SEV (10-3)

5e Klasse A | Sporting Martinus - Bernardus: 0-3

De derde overwinning van het seizoen voor Bernardus is er één met drie treffers. Solide ging Bernardus met een 0-2 stand de rust in, om de voorsprong verder uit te breiden in de tweede helft.

Scoreverloop: 0-1 Jeffrey van der Heijden, 0-2 Tim Schalken, 0-3 Rens Schakenbos.

Vierde Divisie A | Alphense Boys - Hoogeveen: 1-6

Drie hele grote kansen, waaronder twee keer één-op-één met de keeper, miste Alphense Boys in het openingskwartier. Een vrije trap leidde de 0-1 in. Daarna scoorde Hoogeveen de 0-2 en 0-3 binnen twee minuten tijd, alweer voor de zevende keer (van de acht wedstrijden) dit seizoen dat Alphense Boys twee tegentreffers in circa twee minuten incasseert. De wedstrijd was daarmee nog voor rust beslist. De 0-5 en 0-6 in de tweede helft vielen overigens ook binnen twee minuten tijd.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 0-6, 1-6 Bas Siebert.

Remco Tuinenburg na Alphense Boys - Hoogeveen (1-6)
Luca Janszen na Alphense Boys - Hoogeveen (1-6)