Vierde divisie A | Nieuwenhoorn - ARC: 2-2

Niet ARC of Nieuwenhoorn, maar het publiek was de winnaar van deze wedstrijd. ‘Goed voetbal met passie en beleving, maar ook een tegenstander die wilde en durfde te voetballen', sprak Mark Evers na afloop. ‘Wij waren duidelijk beter aan de bal, maar maakten onze kansen niet.’ Tot tweemaal toe kwam ARC op achterstand, maar in beide gevallen wist de Racing langszij te komen.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Luca Tarani, 2-1, 2-2 Arjan Ouwendijk.

YouTube Video
Mark Evers na Nieuwenhoorn - ARC (2-2)
Luuk Samsom na Nieuwenhoorn - ARC (2-2)
Arjan Ouwendijk na Nieuwenhoorn - ARC (2-2)

2e Klasse D | Alphia - DoCoS: 6-0

‘Een voetbalshow. Het was reclame.’ Marcel Vondeling kwam superlatieven tekort om de 6-0 overwinning van zijn Alphia op DoCoS te duiden. 4-0 stond het bij rust en in het tweede bedrijf liepen de oranjehemden uit tot 6-0. Met dertien punten uit vijf wedstrijden staat Alphia nog steeds bovenaan in de 2e Klasse D.

Scoreverloop: 1-0 Bryan de Bruin, 2-0 Marwan Fennich, 3-0 Bryan de Bruin, 4-0 Nick Klerks, 5-0 Marwan Fennich, 6-0 Ralph Zeilstra.

Samenvatting Alphia - DoCoS (zaterdag 29 oktober)
Marcel Vondeling na Alphia - DoCoS (6-0)
Marwan Fennich na Alphia - DoCoS (6-0)
Edwin Vurens na Alphia - DoCoS (6-0)

3e Klasse A | Aarlanderveen - SCW: 3-2

Aarlanderveen heeft beslaggelegd op de tweede plek op de ranglijst. Alleen DWO, met twee punten meer, staat er beter voor. De Veners kwamen op achterstand, maar scoorden daarna drie keer op rij. In tegenstelling tot twee weken verdedigde Aarlanderveen de voorsprong deze keer wel met succes.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Thom Nouwens, 2-1 Alessio van der Straaten, 3-1 Moussa Kalisse, 3-2.

3e Klasse A | Alphen - Sporting Leiden: 4-3

De eerste overwinning van het seizoen is een feit voor Alphen. Dankzij een doelpunt in de 88ste minuut. Fabian Verberg kroonde zich tot matchwinner. Alle vier de treffers van Alphen vielen in de tweede helft.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Mo Yagoubi, 2-1 Fabian Verberg, 2-2, 3-2 Nordin Bardan, 3-3, 4-3 Fabian Verberg.

Albert Bos na Alphen - Sporting Leiden (4-3)

3e Klasse A | FC Oegstgeest - Koudekerk: 2-0

Voor de derde keer dit seizoen heeft Koudekerk een wedstrijd verloren terwijl dat eigenlijk niet nodig was. ‘Ontzettend zuur dat zij uit een halve kans en een strafschop scoren’, concludeerde Jarno Verweij na afloop. Met zes punten uit vijf wedstrijden staat Koudekerk als promovendus in de middenmoot.

Scoreverloop: 1-0, 2-0.

Jarno Verweij na FC Oegstgeest - Koudekerk (2-0)
Mike van Velzen na FC Oegstgeest - Koudekerk (2-0)

4e Klasse A | Meerburg - BSC '68: 3-3

Maar liefst vier rode kaarten bij BSC '68. Drie spelers: Timmy Burg, Joep van Straalen en Jelle Verhoeff; plus trainer Abdullah Sari. Met acht man op het veld probeerden de Benthuizenaren een 2-3 voorsprong te verdedigen. Dat lukte niet. Het werd een kwartier voor tijd 3-3, maar de 4-3 viel niet.

Scoreverloop: 0-1 Joep van Straalen, 1-1, 1-2 Lijon Korving, 2-2, 2-3 Jop Splithoff, 3-3.

Abdullah Sari na Meerburg - BSC '68 (3-3)

4e Klasse A | Hazerswoudse Boys - Teylingen: 0-2

Hazerswoudse Boys raakt wat verder achterop door de nederlaag tegen Teylingen. Na vijf wedstrijden staan de Hazerswoudenaren zevende, vijf punten achter koploper Zevenhoven.

Scoreverloop: 0-1, 0-2.

Justin Meijer na Hazerswoudse Boys - Teylingen (0-2)
Jeffrey Kastelein na Hazerswoudse Boys - Teylingen (0-2)

4e Klasse B | GSV - Zwammerdam: 2-5

Zwammerdam heeft de koppositie met succes verdedigd door te winnen van GSV. De 0-1 en 0-2 vielen vlak na elkaar. Toen GSV in de slotfase van de eerste helft op 1-3 kwam, gooide Damme de wedstrijd in het slot door na rust 1-4 en 1-5 te maken.

Scoreverloop: 0-1 Jordi de Groot, 0-2 Ruben de Bruin, 0-3 Ruben de Bruin, 1-3, 1-4 Jordi de Groot, 1-5 Ruben de Bruin, 2-5.

Erwin van der Zee na GSV - Zwammerdam (2-5)

4e Klasse D | Celeritas - Floreant: 3-1

Een onterechte nederlaag, volgens trainer Dennis van den Ing. Toch keek zijn ploeg in de loop van de tweede helft tegen een 3-0 achterstand. Alleen Rens Blok wist daarna nog te scoren namens de Boskopers.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Rens Blok.

5e Klasse A | Bernardus - Football Factory: 1-3

0-2 bij rust. In de tweede helft kwam Bernardus terug tot 1-2, maar het was Football Factory dat opnieuw scoorde en aan het langste eind trok.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 niet bekend, 1-3.

Vierde divisie A | Hollandia - Alphense Boys: 2-0

Remco Tuinenburg schoof zijn frustratie na afloop niet onder stoelen of banken: geen kansen gecreëerd en met 2-0 verloren van het uit de derde divisie gedegradeerde Hollandia. Door een moment van onoplettendheid vlak voor rust en een man die simpel uit de rug van een Boys-verdediger wegliep. ‘Ik verlies liever met 4-3 na goed voetbal dan op deze manier. Ik ga echt met een rotgevoel weg.’

Remco Tuinenburg na Hollandia - Alphense Boys (2-0)
Mike Bavelaar na Hollandia - Alphense Boys (2-0)