Vierde divisie A | ARC - ODIN '59: 2-3

Tien minuten voor tijd leek het erop dat ARC als gelukkige winnaar van het veld zou stappen. ODIN '59 had over de hele wedstrijd gezien de overhand, maar de Racing scoorde voor in de tachtigste minuut. Niet veel later counterde ARC bijna naar de 3-1, maar de bal werd tegen de lat geschoten. In minuut 88 en minuut 89 scoorde ODIN echter 2-2 en 2-3 en kroonde zich daarmee tot periodekampioen.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Derek Prins, 2-1 Boyd Baatje, 2-2, 2-3.

YouTube Video
Samenvatting ARC - ODIN '59 (zaterdag 5 november)
Mark Evers na ARC - ODIN '59 (2-3)
Derek Prins na ARC - ODIN '59 (2-3)

2e Klasse D | Foreholte - Alphia: 2-0

Alphia heeft als tweede klasse-debutant zijn eerste wedstrijd van dit seizoen verloren. 2-0 werd het in Voorhout. De 1-0 viel in de eerste helft en de 2-0 vlak voor tijd. Omdat ESTO zich verslikte in ASC, blijft Alphia koploper op basis van het doelsaldo. Dat betekent dat de oranjehemden over twee weken periodekampioen kunnen worden.

Scoreverloop: 1-0, 2-0.

Marcel Vondeling na Foreholte - Alphia (2-0)

3e Klasse A | Sporting Leiden - Aarlanderveen: 1-5

Onterecht afgevlagde aanvallen voor buitenspel, doelpunten die werden afgekeurd op appèl van de grensrechters, een treffer die werd goedgekeurd ondanks een vlaggende assistent, rode kaarten, een grensrechter die zijn vlag inleverde, een goal vanaf de middenlijn (bijna nog één), een vrije trap in de kruising, met een bal achter het standbeen langs voor de vierde keer scoren en een zeldzame strafschopmisser van Thom Nouwens. Dat was Sporting Leiden - Aarlanderveen, met verder een goed en degelijk spelend Aarlanderveen dat zicht houdt op het winnen van de periodetitel.

Scoreverloop: 0-1 Thom Nouwens, 1-1, 1-2 Killian Bouwhuis, 1-3 Killian Bouwhuis, 1-4 Killian Bouwhuis, 1-5 Killian Bouwhuis.

Sander van Dijk na Sporting Leiden - Aarlanderveen (1-5)
Killian Bouwhuis na Sporting Leiden - Aarlanderveen (1-5)

3e Klasse A | Stompwijk '92 - Alphen: 2-5

Na vorige week gewonnen te hebben van Sporting Leiden (en de week daarvoor bijna van FC Oegstgeest), ging deze keer Stompwijk '92 de bietenbrug op tegen Alphen. 2-5 werd het. De doelpuntenproductie kwam op de namen Verberg en Bardan te staan. Alphen is op zeven punten uit zes wedstrijden komen te staan en daarmee geklommen naar de negende plek op de ranglijst.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Fabian Verberg, 1-2 Nordin Bardan, 2-2, 2-3 Nordin Bardan, 2-4 Fabian Verberg, 2-5 Justin Verberg.

Albert Bos na Stompwijk '92 - Alphen (2-5)

3e Klasse A | Koudekerk - DWO: 0-2

Hetzelfde liedje als eerdere verliespartijen volgens trainer Jarno Verweij: goed voetbal spelen, jezelf vergeten te belonen en daardoor verliezen. DWO, de koploper, scoorde in de eerste helft uit een vrije trap en rondde een counter succesvol af in de slotfase van de wedstrijd.

Scoreverloop: 0-1, 0-2.

Jarno Verweij na Koudekerk - DWO (0-2)

4e Klasse A | BSC '68 - Kickers '69: 5-2

Na de rode kaartenregen van vorige week moesten om die reden drie spelers en trainer Abdullah Sari de wedstrijd vanaf de tribune aanschouwen. Zij hoorden de dj van dienst vijf keer het alom bekende Liberté van Parla & Pardoux instarten want BSC ‘68 won met 5-2 van het één jaar jongere Kickers ’69. Derde staat BSC na zes wedstrijden, twee punten achter koploper Zevenhoven.

Scoreverloop: 1-0 Guido de Peijnder, 1-1, 2-1 Roel van der Valk, 3-1 Roel van der Valk, 4-1 Lijon Korving, 5-1 Lucas Plag, 5-2.

Timo van Leeuwen na BSC '68 - Kickers '69 (5-2)
Roel van der Valk na BSC '68 - Kickers '69 (5-2)

4e Klasse A | Zevenhoven - Hazerswoudse Boys: 2-2

Nadat Hazerswoudse Boys eerder twee puntjes afsnoepte van toenmalig koploper NSV '46, deden de zwart-witten deze keer hetzelfde bij lijstaanvoerder Zevenhoven. Tot tweemaal toe werkte Hazerswoudse Boys een achterstand weg. Met acht punten uit zes wedstrijden staat de formatie van trainer Wilco Wapenaar op de negende plek.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Jeroen Groenendijk, 2-1, 2-2 Beau Gordijn.

Wilco Wapenaar na Zevenhoven - Hazerswoudse Boys (2-2)
Jari Meertens na Zevenhoven - Hazerswoudse Boys (2-2)

4e Klasse B | Zwammerdam - SPV '81: 2-1

Op papier zou SPV ‘81-thuis geen moeilijke wedstrijd voor Zwammerdam moeten zijn, maar dat werd het wel. Pas vijf minuten voor tijd maakte Damme het winnende doelpunt. Volgende week kunnen de manschappen van trainer Erwin van der Zee periodekampioen worden als gewonnen wordt bij de nummer twee van de ranglijst, SCH ’44. Lukt dat niet, volgt een week later op de laatste speeldag van de eerste periode een herkansing.

Scoreverloop: 1-0 Justin Bons, 1-1, 2-1 Reijer Peters.

4e Klasse D | Floreant - Moerkapelle: 0-1

De streekderby tegen Moerkapelle heeft Floreant verloren. Door het verlies tegen de relatieve laagvlieger, raakt Floreant verder achterop. Negen punten uit zes wedstrijden, dat zijn er zeven minder dan koplopers Graaf Willem II VAC en FC Zoetermeer.

Scoreverloop: 0-1.

Dennis van den Ing na Floreant - Moerkapelle (0-1)

5e Klasse A | Rijnstreek - Bernardus: 4-2

Jarenlang had Rijnstreek geen eerste elftal en speelde de voetbalclub uit Nieuwerbrug aan den Rijn louter tegen vriendenteams. Sinds dit seizoen is de club weer terug met een vlaggenschip tussen andere eerste elftallen. Nota bene is Bernardus dan de ploeg waar Rijnstreek zijn tweede overwinning van het seizoen tegen boekt.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Tim Schalken, 3-1, 3-2 Ricardo Vermeulen, 4-2.

Vierde divisie A | Alphense Boys - Purmersteijn: 0-3

Bij een 0-1 stand werd ten onrechte een doelpunt van Alphense Boys afgekeurd vanwege buitenspel, nadat de thuisploeg één minuut daarvoor een levensgrote kans op de gelijkmaker al miste. En toen de scheidsrechter twee minuten voor rust ook nog eens de bal op de stip legde voor een overtreding zo'n drie à vier meter buiten het strafschopgebied, was de wedstrijd gespeeld. Helemaal na de 0-3 vlak na rust.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3.

Samenvatting Alphense Boys - Purmersteijn (zondag 6 november)
Remco Tuinenburg na Alphense Boys - Purmersteijn (0-3)
Lars Verzaal na Alphense Boys - Purmersteijn (0-3)