Vierde divisie A | ARC - Poortugaal: 4-1

Een eerste helft om je vingers bij af te likken. Zo goed was ARC. Na een halfuur spelen stond het al 4-0. Sterker nog, alle vier de treffers vielen in een tijdsbestek van vijftien minuten. De sleutel tot het succes was volgens trainer Mark Evers het - na weken afwezigheid - fitte middenveldblok Tjerk Ligtvoet-Pepijn Kooij, dat én ballen tegenhoudt én voetballend vermogen brengt.

Scoreverloop: 1-0 Matthijs de Oude, 2-0 eigen doelpunt, 3-0 Lilinho Martins, 4-0 Timo de Graaf 4-1.

YouTube Video
Samenvatting ARC - Poortugaal (zaterdag 19 november)
YouTube Video
Mark Evers na ARC - Poortugaal (4-1)
YouTube Video
Timo de Graaf na ARC - Poortugaal (4-1)

2e Klasse D | Legmeervogels - Alphia: 3-0

‘Uniek dat je als debutant in de tweede klasse een periodetitel pakt’, zegt trainer Marcel Vondeling vol trots. Bij winst was Alphia op eigen kracht periodekampioen geworden, bij een gelijkspel of nederlaag zouden de Alphianen afhankelijk zijn van ESTO en RCL. En waarempel, ook zij verspeelden punten. ‘Het is een prijs, we zijn zeker van de nacompetitie. Maar laten wij vandaag verder snel vergeten. Het was heel slecht.’

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0.

Marcel Vondeling over periodetitel Alphia
Marcel Vondeling na Legmeervogels - Alphia (3-0)
Dion Duurham na Legmeervogels - Alphia (3-0)

3e Klasse A | Aarlanderveen - VVSB: 2-0

In het slotkwartier heeft Aarlanderveen de periodetitel veiliggesteld door de 1-0 en 2-0 te maken. ‘Wij hebben twee keer gelijkgespeeld en vijf keer gewonnen. Dan is zes keer winnen en daarmee periodekampioen worden de ultieme beloning. Dat is gelukt. We zitten goed in het seizoen’, aldus trainer Sander van Dijk.

Scoreverloop: 1-0 Moussa Kalisse, 2-0 Moussa Kalisse.

Sander van Dijk na Aarlanderveen - VVSB (2-0)
Thom Nouwens na Aarlanderveen - VVSB (2-0)

3e Klasse A | Lugdunum - Alphen: 5-1

Na de 6-0 nederlaag van vorige week tegen Koudekerk, nu de tweede afstraffing op rij voor Alphen. 5-1 werd het tegen Lugdunum. ‘Het was vandaag opnieuw niet goed’, constateerde interim-trainer Albert Bos na afloop. ‘Na een kwartier kregen wij een strafschop tegen en stortte het als een kaartenhuis in elkaar.'

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 5-1 Nabil Daoudi.

Albert Bos na Lugdunum - Alphen (5-1)

3e Klasse A | Koudekerk - Stompwijk '92: 8-1

De tweede grote zege op rij voor Koudekerk. Zoals gezegd, vorige week met 6-0 gewonnen tegen Alphen en nu met 8-1 tegen Stompwijk '92. Al begonnen de Koudekerkers niet goed. Al vroeg in de wedstrijd stond het 0-1. Dat werd in een tijdsbestek van vijf minuten omgeturnd tot 3-1. Na rust liep Koudekerk verder en uiteindelijk ver uit.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Yvar de Groot, 2-1 Akke Pennin, 3-1 Daan van der Zwet, 4-1 Mike van Velzen, 5-1 Mitchell Bons, 6-1 Mike van Velzen, 7-1 Wessel Bakker, 8-1 Olaf Bakker.

Jarno Verweij na Koudekerk - Stompwijk '92 (8-1)

4e Klasse A | BSC '68 - SJC: 4-0

Periodekampioen omdat de concurrenten het laten liggen. Eerst Zevenhoven vorige week, door te verliezen. En nu NSV ‘46, door niet te winnen. En BSC ’68 deed dat wel tot tweemaal toe en is als lachende derde de nieuwe koploper van de 4e Klasse A en winnaar van de eerste periodetitel.

Scoreverloop: 1-0 Lody Dijkhuizen, 2-0 Lijon Korving, 3-0 Lody Dijkhuizen, 4-0 Guido de Peinder.

Abdullah Sari na BSC '68 - SJC (4-0)

4e Klasse A | Woubrugge - Hazerswoudse Boys: 1-3

Hazerswoudse Boys hield het lang spannend in en tegen Woubrugge, maar heeft uiteindelijk gewonnen. Het is de eerste zege van de zwart-witten sinds begin oktober.

Scoreverloop: 0-1 Sam Timmermans, 0-2 Ivo Vogelaar, 0-3 Sam Timmermans, 1-3.

4e Klasse B | Zwammerdam - Cabauw: 6-1

Voor het tweede jaar op rij is Zwammerdam zeker van minimaal nacompetitievoetbal. Door eenvoudig Cabauw uiteindelijk opzij te zetten, kwam de periodetitel deze middag moment in gevaar. Cabauw kwam wel op 0-1, al had Damme toen al met 5-0 voor moeten staan. ‘Wij gaan er lekker van genieten. Drie à vier ploegen gaan voor de titel en wij hebben in ieder geval al iets’, glunderde trainer Erwin van der Zee.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Ruben de Bruin, 2-1 Justin Bons, 3-1 Morris van Vliet, 4-1 Justin Bons, 5-1, Koen Woudenberg, 6-1 Lars Kremer.

Erwin van der Zee na Zwammerdam - Cabauw (6-1)
Koen Woudenberg na Zwammerdam - Cabauw (6-1)

4e Klasse D | Floreant - Ommoord: 3-1

Drie keer op rij verloor Floreant, nu werd eindelijk weer eens gewonnen. Van Ommoord, met 3-1.

Scoreverloop: 1-0 Bas van Wijk, 2-0 Jurre Korfker, 2-1, 3-1 Dave Maljaars.

5e Klasse A | Sportief - Bernardus: 7-0

Bernardus verloor met 7-0 van Sportief. Voor de Hazerswoudenaren is het alweer de vierde nederlaag op rij.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 7-0.

Vierde divisie A | Rohda Raalte - Alphense Boys: 2-1

Dit was nou typisch zo'n wedstrijd die je verliest als Alphense Boys zijnde terwijl dat totaal overbodig is. In de eerste plaats door zelf, met name in de eerste helft, de 100 procent-kansen niet af te maken. Anders had het 0-4 gestaan. Remco Tuinenburg: ‘Onbegrijpelijk dat we die kansen niet afmaken. Maar ook onbegrijpelijk hoe we de doelpunten tegenkrijgen. Opnieuw een man die uit de rug wegloopt, zoals al vaak dit seizoen.'

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Jelle Hak, 2-1.

Remco Tuinenburg na Rohda Raalte - Alphense Boys (2-1)
Milan Stiphout na Rohda Raalte - Alphense Boys (2-1)