’In de topwedstrijden zijn wij deze seizoenshelft de net iets bovenliggende partij, maar maken wij niet het verschil door te scoren', analyseerde trainer Mark Evers. Capelle gaat als nummer twee de winterstop in, ARC als nummer zeven. ‘Wij hebben in de eerste seizoenshelft niet gebracht wat we hadden willen brengen. Maar gezien alle omstandigheden en de middelen die ARC heeft, is het een compliment dat wij daar over ontevreden zijn.’ ARC heeft na de winterstop nog alle tijd om via een (vervangende) periodetitel de nacompetitie nog te halen.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Timo de Graaf, 1-3.

Samenvatting ARC - Capelle (zaterdag 10 december)
Mark Evers na ARC - Capelle (1-3)
Niek Ossevoort na ARC - Capelle (1-3)

2e Klasse D | TAVV - Alphia: 0-2

‘Er was maar één ploeg die de intentie had om te voetballen en dat waren wij’, vond trainer Marcel Vondeling na afloop. Toch had TAVV met 2-0 voor moeten staan, maar de Ter Aarders misten in de eerste helft twee grote kansen na balverlies van Alphia. Als nummer twee van de ranglijst gaat de tweede klasse-debutant de winterstop in. ‘Fantastische eerste seizoenshelft. 22 punten, ik ben ontzettend trots.’

Scoreverloop: 0-1 Jordi Wentink, 0-2 Aatif El Bouny.

Marcel Vondeling na TAVV - Alphia (0-2)
Jordi Wentink na TAVV - Alphia (0-2)

3e Klasse A | DWO - Aarlanderveen: 1-0

De eerste nederlaag van het seizoen heeft Aarlanderveen tegen DWO geleden. ‘Jammer dat het precies gebeurt in de laatste wedstrijd voor de winterstop’, aldus trainer Sander van Dijk. ‘Maar ik kan de jongens niets verwijten. Wij hebben er alles aan gedaan om het DWO zo moeilijk te maken. Wij hadden het in de eerste helft moeten doen, maar toen misten wij de grote kansen.’ DWO scoorde na een uur voetballen.

Scoreverloop: 1-0.

Sander van Dijk na DWO - Aarlanderveen (1-0)
Steven van der Pijl na DWO - Aarlanderveen (1-0)

3e Klasse A | Alphen - SCW: 0-3

De laatste wedstrijd onder leiding van interim-trainer Albert Bos heeft Alphen verloren. ‘Ik vond het leuk om te doen en een hele ervaring. Ik had alleen gerekend op meer dan acht punten uit negen wedstrijden’, blikt Bos terug. ‘Wij missen kwaliteit in het elftal. De beleving heb ik wel terug kunnen brengen.’ Alphen staat derde van onderen. Vier ploegen degraderen. ‘Er moet echt wat gebeuren om dat te voorkomen.’

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3.

Albert Bos na Alphen - SCW (0-3)
Mo Yagoubi na Alphen - SCW (0-3)

3e Klasse A | Koudekerk - RKDES: 2-0

Ondanks dat Koudekerk meer dan een helft met een man minder moest spelen na een rode kaart van Sem van Aalst, heeft de witte brigade de drie punten aan de Gruttolaan gehouden. Een treffer na vijftien minuten voetballen legde de basis en een kwartier voor tijd werd het 2-0.

Scoreverloop: 1-0 Sidney de Schepper, 2-0 Daan van der Zwet.

Jarno Verweij na Koudekerk - RKDES (2-0)

4e Klasse A | SJZ - BSC '68: 5-1

Met een enorme kater gaat BSC ‘68 de winterstop in. 5-1 verliezen van BSC ’68. En het had zoveel mooier kunnen zijn, want de nummers twee tot en met vier van de ranglijst verloren. De Benthuizenaren blijven weliswaar koploper, maar hadden met een grotere marge dan twee punten aan het kerstdiner kunnen zitten. Tegen SJZ leidde BSC bij rust, SJZ kreeg na rust zes kansen en scoorde vijf keer.

Scoreverloop: 0-1 Thimo Stolk, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1.

Abdullah Sari na SJZ - BSC '68 (5-1)

4e Klasse A | Hazerswoudse Boys - Kickers '69: 2-2

Hazerswoudse Boys heeft in de slotminuten een 0-2 achterstand omgebogen tot een 2-2 gelijkspel. Een strafschop vijf minuten voor tijd en een vrije trap in blessuretijd vlogen erin. Het is een einde aan een teleurstellende eerste seizoenshelft voor Hazerswoudse Boys. In plaats van meedoen om promotie, staan de Hazerswoudenaren tiende en moeten ze opletten om niet te degraderen.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Jari Meertens, 2-2 Ivo Vogelaar.

4e Klasse B | Rohda '76 - Zwammerdam: 0-1

Een moeizame zege heeft Zwammerdam geboekt op de buren van Rohda '76 uit Bodegraven. Reijer Peters maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Damme had met veel grotere cijfers moeten winnen, maar blonk uit door het missen van kansen. Zwammerdam gaat als nummer twee van de ranglijst de winterstop in.

Scoreverloop: 0-1 Reijer Peters.

4e Klasse D | Zestienhoven - Floreant: 5-1

Floreant blijft uitermate wisselvallend presteren. Nu werd met 5-1 verloren van Zestienhoven. Vijf keer gewonnen, zes keer verloren. Met een goede reeks na de winterstop kunnen de Boskopers vanuit de middenmoot nog opklimmen naar de subtop om een nacompetitieticket veilig te stellen.

Scoreverloop: 0-1 Rens Blonk, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1.

Dennis van den Ing na Zestienhoven - Floreant (5-1)

5e Klasse A | UNO - Bernardus: 3-1

De nederlaag tegen UNO betekent de zevende - van in totaal deze seizoenshelft acht - nederlagen op rij voor Bernardus.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Kay Broomans.

Vierde Divisie A | Alphense Boys - Alcides: 1-3

‘Net als vorig seizoen tikken we Alcides hier van de mat. Toen verloren we met 0-3, nu met 1-3’, sprak trainer Remco Tuinenburg na afloop balend. Eigenlijk was deze wedstrijd exemplarisch voor de eerste seizoenshelft: enerzijds tegentreffers door dekkingsfouten, counters en individuele fouten; anderzijds is Alphense Boys sinds een maand de bovenliggende partij ten opzichte van de tegenstander en worden genoeg kansen gecreëerd, maar onvoldoende afgemaakt.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Bas Siebert, 1-3.

Samenvatting Alphense Boys - Alcides (zaterdag 10 december)
Remco Tuinenburg na Alphense Boys - Alcides (1-3)
Frank van den Hoorn na Alphense Boys - Alcides (1-3)