Vierde Divisie A | Achilles Veen - ARC: 2-1

Camerabeelden zijn niet beschikbaar om het na te gaan, maar vriend en vijand is het erover eens dat een levensgrote kans op de 2-2 van ARC vlak voor tijd ten onrechte is afgekeurd vanwege buitenspel. Daarnaast gaat evenals vorige week tegen Jodan Boys een grote kopkans in blessuretijd ook niet raak. Het is voor ARC het verschil tussen verliezen en gelijkspelen. ARC heeft het overwicht in de eerste helft, al krijgt Achilles Veen twee grote kansen. Na rust een minder ARC, dat na de 2-1 een alles-of-niets-offensief niet beloond ziet worden.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Yassin Kaabouni, 2-1.

YouTube Video
Mark Evers na Achilles Veen - ARC (2-1)
Coen van den Hoek na Achilles Veen - ARC (2-1)

2e Klasse D | Kagia - Alphia: 2-1

'Onze doelstelling blijft wegblijven bij de onderste zes plaatsen', benadrukt Alphia-trainer Marcel Vondeling nog maar eens. Als koploper en periodekampioen verliest de debutant in de tweede klasse van Kagia. Het gat met de huidige lijstaanvoerder loopt op tot drie punten. Maar het zit enorm dicht bij elkaar in deze afdeling. De nummers negen tot en met elf spelen nacompetitie tegen degradatie, de nummers twaalf tot en met veertien degraderen rechtstreeks. Alphia heeft slechts drie punten meer dan de nummer negen en tien punten meer dan de nummer twaalf.

Scoreverloop: 0-1 Jordi Wentink, 1-1, 2-1.

Marcel Vondeling na Kagia - Alphia (2-1)
Jesper Imanse na Kagia - Alphia (2-1)

3e Klasse A | RKDES - Aarlanderveen: 1-3

Aarlanderveen buigt in Kudelstaart een 1-0 achterstand nog voor rust om dankzij twee treffers van Jimmy Nieumeijer. Na rust gooit Killian Bouwhuis de wedstrijd in het slot. Aarlanderveen deelt met nog tien wedstrijden te spelen de koppositie met Nieuwkoop. Beide teams nemen het volgende week tegen elkaar op.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Jimmy Nieumeijer, 1-2 Jimmy Nieumeijer, 1-3 Killian Bouwhuis.

Sander van Dijk na RKDES - Aarlanderveen (1-3)

3e Klasse A | Koudekerk - VVSB: 2-1

Koudekerk heeft gedaan wat het moest doen: winnen van VVSB en daarmee zichzelf kansrijk maken om op de laatste speeldag van de tweede periode periodekampioen te kunnen worden. De stand is als volgt: Nieuwkoop staat bovenaan met 19 punten (doelsaldo +16), Blauw-Zwart staat tweede met 18 punten (+15) en Koudekerk derde met 18 punten (+10). Alleen als Koudekerk volgende week wint bij Blauw-Zwart en Nieuwkoop wint niet van Aarlanderveen, is Koudekerk periodekampioen.

Scoreverloop: 0-1 eigen doelpunt, 1-1 Mitchell Bons, 2-1 Olaf Bakker.

Jarno Verweij na Koudekerk - VVSB (2-1)
Mitchell Bons na Koudekerk - VVSB (2-1)

3e Klasse A | Alphen - FC Oegstgeest: 0-5

Met nog tien wedstrijden te gaan moet Alphen drie clubs onder zich zien te houden om directe degradatie te ontlopen. Alphen staat voorlaatste. Het gat met de nacompetitiezone is vier punten. Zonder nacompetitievoetbal lijkt Alphen zich niet te kunnen handhaven, want de veilige plek acht is maar liefst zestien punten verwijderd.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5.

Chris Snatersen na Alphen - FC Oegstgeest (0-5)
Aron Talakua na Alphen - FC Oegstgeest (0-5)

4e Klasse A | Woubrugge - BSC '68: 0-1

Een krappe zege van BSC '68 op laagvlieger Woubrugge. De Benthuizenaren blijven in het spoor van koploper Zevenhoven. De achterstand is drie punten met nog tien competitiewedstrijden te spelen.

Scoreverloop: 0-1 Lody Dijkhuizen.

4e Klasse A | SJZ - Hazerswoudse Boys: 2-0

Geen verrassing in de derby Zoeterwoude-Dorp - Hazerswoude-Dorp. Subtopper SJZ wint met 2-0 van Hazerswoudse Boys dat strijd tegen degradatie. Tien duels voor het einde staan de wit-zwarten op een directe degradatieplek. De ploeg boven Hazerswoudse Boys heeft één punt meer. Om nacompetitievoetbal te ontlopen moet Hazerswoudse Boys vijf punten goedmaken.

Scoreverloop: 1-0, 2-0.

4e Klasse B | WDS - Zwammerdam: 2-0

Zwammerdam speelt niet met de juiste inzet tegen WDS en verliest van het rechterrijtjeteam. Het gat met de koppositie loopt daardoor op tot vier punten en in de tussentijd is ook Perkouw Damme gepasseerd op de ranglijst.

4e Klasse D | Floreant - Haagse Hout: 4-1

Met vier overwinningen in de laatste vier wedstrijden lijkt Floreant de weg omhoog definitief ingeslagen te hebben. De focus voor de laatste tien wedstrijden komt te liggen op een plek in de top-4 halen, want normaal gesproken geeft dat recht op nacompetitievoetbal. Daarvoor moeten de Boskopers vier punten zien goed te maken op FC Zoetermeer.

Scoreverloop: 1-0 Rens Blok, 2-0 Martijn Schreuder, 3-0 Bruce Tol, 3-1, 4-1 Bruce Tol.

Samenvatting Floreant - Haagse Hout (zaterdag 4 maart)
Dennis van den Ing na Floreant - Haagse Hout (4-1)

5e Klasse A | THB - Bernardus: 0-5

En ook Bernardus heeft inmiddels vleugels gekregen. Drie keer op rij gewonnen en sinds de winterstop niet meer verloren. Stapje voor stapje nestelt Bernardus zich in de middenmoot.

Scoreverloop: 0-1 Rohan Abeysakera, 0-2 Rohan Abeysakera, 0-3 Rohan Abeysakera, 0-4 Bram Schakenbos, 0-5 Bryan Straathof.

Vierde Divisie A | HBS - Alphense Boys: 2-2

Twee fouten van doelman Daniël Furtak kosten Alphense Boys de kop. De keeper gaat na een kwartier de fout in bij een vrije trap en tien minuten voor tijd mist de sluitpost de bal bij een voorzet. Daar staat tegenover dat Alphense Boys na rust de bal via de binnenkant van de paal en uit een strafschop binnenschiet. Met nog negen wedstrijden te spelen staat Alphense Boys op plek twaalf.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Cem Sahin, 1-2 Quinzairo Boasman, 2-2.

Remco Tuinenburg na HBS - Alphense Boys (2-2)
Milan Stiphout na HBS - Alphense Boys (2-2)