Vierde Divisie A | ARC - GOES: 1-1

ARC heeft tot de laatste snik gestreden om resultaat te boeken tegen GOES. Het is zeker ook aan doelman Niels de Vogel te danken dat het ‘slechts’ 1-1 wordt, want de bezoekers krijgen de grootste kansen van de wedstrijd. Helaas voor de Racing maken de Zeeuwen vlak voor tijd de gelijkmaker, anders had ARC zelfs gewonnen. Ook al raakt de thuisploeg nog een keer de lat in de slotfase.

Scoreverloop: 1-0 Arjan Ouwendijk, 1-1.

Mark Evers na ARC - GOES (1-1)
Niels de Vogel na ARC - GOES (1-1)

2e Klasse D | Alphia - RVC '33: 3-0

2-0 ruststand, 3-0 eindstand. Alphia heeft drie punten behaald tegen de hekkensluiter en klimt daarmee naar de tweede plek op de ranglijst, drie punten achter lijstaanvoerder FC Aalsmeer. Belangrijker nog: het verschil met de nummer negen van de ranglijst, de ploeg die nacompetitievoetbal moet spelen aan het einde van dit seizoen tegen degradatie, is gegroeid van drie tot zes punten.

Scoreverloop: 1-0 Martijn Kok, 2-0 Martijn Kok, 3-0 Martijn Kok.

3e Klasse A | Aarlanderveen - Nieuwkoop: afgelast

Een onbespeelbaar veld bij Aarlanderveen na de sneeuwval van de afgelopen dagen. De clash tussen de twee gedeelde koplopers in deze afdeling is verplaatst naar paaszaterdag.

3e Klasse A | Blauw-Zwart - Koudekerk: 4-1

Als Koudekerk zou winnen van Blauw-Zwart en Nieuwkoop niet zou winnen van Aarlanderveen, mag Koudekerk zich periodekampioen noemen. Maar in Wassenaar, tegen de nummer twee van de ranglijst in de strijd om de tweede periode, gaf Koudekerk - als nummer drie - niet thuis en verloor kansloos. Bij rust stond het al 3-0.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Yvar de Groot, 4-1.

YouTube Video
Jarno Verweij na Blauw-Zwart - Koudekerk (4-1)
Yvar de Groot na Blauw-Zwart - Koudekerk (4-1)

3e Klasse A | DWO - Alphen: 3-1

SCW, de belangrijkste concurrent van Alphen in de strijd om directe degradatie te ontlopen, wint. Daardoor moet Alphen na dit weekend zeven punten zien goed te maken in de resterende negen wedstrijden van dit seizoen om minimaal nacompetitievoetbal af te dwingen. Tegen DWO zelf komt Alphen niet verder dan 3-1, al vallen de 2-1 en 3-1 pas in de laatste tien minuten.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Yassine Yagoubi, 2-1, 3-1.

4e Klasse A | BSC '68 - LSVV '70: 2-0

In de tweede helft maakt BSC ‘68 het verschil tegen LSVV ’70 door twee keer te scoren. En daarmee blijft BSC in het spoor van koploper Zevenhoven. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten. De Benthuizenaren staan op de tweede plek.

Scoreverloop: 1-0 Thijs de Ruiter, 2-0 Stijn van Leeuwen.

Samenvatting BSC '68 - LSVV '70 (zaterdag 11 maart)
Abdullah Sari na BSC '68 - LSVV '70 (2-0)
Thijs de Ruiter na BSC '68 - LSVV '70 (2-0)

4e Klasse A | Hazerswoudse Boys - NSV '46: gestaakt

De scheidsrechter haakt geblesseerd af. Er dient zich een vervangende leidsman aan, maar die is onbevoegd. Daarom wordt de wedstrijd in de rust gestaakt bij een 1-0 stand. Aan voetbalbond KNVB om te beslissen wat er verder moet gebeuren. Het duel wordt met Pasen uitgespeeld of overgespeeld.

4e Klasse B | Zwammerdam - Be Fair: 2-1

Moeizaam, maar gelukt. Zwammerdam heeft gewonnen van Be Fair. De ruststand is ook de eindstand. Omdat ook de concurrentie wint blijft nummer drie Zwammerdam, dat evenveel punten heeft als de nummer twee, op vier punten achterstand staan van koploper SCH '44.

Scoreverloop: 1-0 Koen Woudenberg, 2-0 Koen Woudenberg, 2-1.

Erwin van der Zee na Zwammerdam - Be Fair (2-1)
Gerald van Asselt na Zwammerdam - Be Fair (2-1)

4e Klasse D | SEV - Floreant: 0-3

Daar is overwinning nummer vijf op rij voor Floreant. Deze keer tegen SEV, op voorhand een outsider voor een nacompetitieticket maar dit seizoen tegenvallend. Floreant nadert dankzij deze zege de belangrijke vierde plek, die recht geeft op nacompetitievoetbal, tot op één punt.

Scoreverloop: 0-1 Rens Blok, 0-2 Luuk Speijer, 0-3 Dylan Glasbeek.

5e Klasse A | Bernardus - Sporting Martinus: 7-0

Negen punten uit de eerste tien wedstrijden van dit seizoen. En nu veertien punten uit de laatste zes wedstrijden. Na de winterstop speelt Bernardus twee keer gelijk, om vervolgens de vier daaropvolgende duels te winnen.

Scoreverloop: 1-0 Bryan Straathof, 2-0 Rens Schakenbos 3-0 Jeffrey van der Heijden, 4-0 Rens Schakenbos, 5-0 Bryan Straathof, 6-0 Rens Schakenbos, 7-0 Bryan Straathof.

Vierde Divisie A | Alphense Boys - VOC: 2-1

Een cruciale wedstrijd voor Alphense Boys om niet in degradatieproblemen te komen. Alphense Boys en VOC hebben evenveel punten en staan precies boven de nacompetitiestreep. Alphense Boys wint. Tot de 86ste minuut is er geen vuiltje aan de lucht. Vroeg komende Alphenaren op voorsprong en de 2-0 volgt. Maar als VOC 2-1 maakt vlak voor tijd, is het vrouwen en kinderen eerst. Met succes.

Scoreverloop: 1-0 Quinzairo Boasman, 2-0 Sami Haouam, 2-1.

Samenvatting Alphense Boys - VOC (zaterdag 11 maart)
Remco Tuinenburg na Alphense Boys - VOC (2-1)
Quinzairo Boasman na Alphense Boys - VOC (2-1)