Vierde Divisie A | ODIN '59 - ARC: 2-3

De tweede fraaie zege op rij voor ARC. Nu uit bij ODIN '59, dat na tien minuten zijn keeper al met rood ziet vertrekken. Alle doelpunten vallen uiteindelijk in een tijdsbestek van twintig minuten: van de 1-0 na een uur tot de 2-3 tien minuten voor tijd. ARC blijft in de subtop meedraaien.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Boyd Baatje, 1-2 Boyd Baatje, 2-2, 2-3 Neal Arnoldus.

Mark Evers na ODIN '59 - ARC (2-3)
Lilinho Martins na ODIN '59 - ARC (2-3)

2e Klasse D | Alphia - Legmeervogels: 0-2

Een cruciale thuiswedstrijd voor Alphia tegen een ploeg die op een directe degradatieplek staat. Maar Alphia verliest en zakt nu zelf naar een nacompetitieplek. Wil Alphia degradatiewedstrijden ontlopen, hebben de oranjehemden daar nog vijf wedstrijden de tijd voor.

Scoreverloop: 0-1, 0-2.

YouTube Video
Marcel Vondeling na Alphia - Legmeervogels (0-2)
Daniël Buijnink na Alphia - Legmeervogels (0-2)

3e Klasse A | VVSB - Aarlanderveen: 4-2

Een verrassende nederlaag van Aarlanderveen: 4-2 tegen VVSB. Directe achtervolger Nieuwkoop speelt gelijk en verzuimt de koppositie over te nemen. Het verschil tussen de nummers één en vier van de ranglijst is slechts twee punten.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Killian Bouwhuis, 3-2 Killian Bouwhuis, 4-2.

Sander van Dijk na VVSB - Aarlanderveen (4-2)

3e Klasse A | Stompwijk '92 - Koudekerk: 1-3

Koudekerk is de nummer vier van de ranglijst en staat ineens nog maar twee punten achter koploper Aarlanderveen. Ook belangrijk: nummer vijf DWO verliest en dat gat is nu drie punten. Plek vier op de ranglijst zou nog weleens belangrijk kunnen zijn om een nacompetitieticket te bemachtigen.

Scoreverloop: 0-1 Mike van Velzen, 1-1, 1-2 Ivar de Groot, 1-3 Mike van Velzen.

Jarno Verweij na Stompwijk '92 - Koudekerk (1-3)
Mike van Velzen na Stompwijk '92 - Koudekerk (1-3)

3e Klasse A | Alphen - Lugdunum: 1-4

Opnieuw een nederlaag voor Alphen, dat volgende week officieel kan degraderen. Twaalf punten staat Alphen achter op nummer elf SCW. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen.

Scoreverloop: 1-0 Justin Verberg, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4.

Chris Snatersen na Alphen - Lugdunum (1-4)

4e Klasse A | SJC - BSC '68: 0-2

Winst tegen SJC én puntenverlies van Zevenhoven. De koploper heeft gelijkgespeeld. BSC ‘68 staat nu nog maar één punt achter de lijstaanvoerder. Het doelsaldoverschil is geslonken tot twee, nog wel in het nadeel van BSC.

Scoreverloop: 0-1, Guido de Peinder, 0-2 Kaan Sari.

4e Klasse A | Hazerswoudse Boys - Woubrugge: 0-1

Met een verschil van acht punten - in het nadeel van Hazerswoudse Boys - wordt deze wedstrijd gespeeld. Woubrugge staat één plek boven de Boys en de zwart-witte brigade moet naar die plek toe om niet direct te degraderen. Hazerswoudse Boys verliest dus en ziet het gat naar plek elf, met nog vijf wedstrijden te spelen, oplopen tot tien punten (plus een minder doelsaldo).

Scoreverloop: 0-1.

Samenvatting Hazerswoudse Boys - Woubrugge (zaterdag 15 april)
Wilco Wapenaar na Hazerswoudse Boys - Woubrugge (0-1)
Beau Gordijn na Hazerswoudse Boys - Woubrugge (0-1)

4e Klasse B | Cabauw - Zwammerdam: 2-1

Zwammerdam lijkt af te haken in de titelstrijd. Na de nederlaag bij Cabauw is SCH '44 gevlogen. Het verschil met de koploper is nu acht punten. Damme staat nog wel steeds op de tweede plek op de ranglijst en is al zeker van nacompetitievoetbal. Volgende week komt nummer drie Perkouw op bezoek.

Scoreverloop: 0-1 Reijer Peters, 1-1, 2-1.

4e Klasse D | Ommoord - Floreant: 0-1

Floreant doet goede zaken in de strijd om een nacompetitieticket. Gewonnen wordt van Ommoord, dus Floreant blijft meedoen om de derde periodetitel. De achterstand op de nummer één in de derde periode is één punt. Maar misschien nog wel belangrijker: de nummer vier op de algemene ranglijst verliest en Floreant verkleint het gat met FC Zoetermeer tot één punt. Vermoedelijk mag de nummer vier ook de nacompetitie in.

Scoreverloop: 0-1 Thijs van de Loo.

5e Klasse A | Bernardus - Sportief: 5-3

Koploper Sportief is verslagen door Bernardus, dat daarmee de koppositie in de tweede periode overneemt. Wint Bernardus de periodetitel, mag het nacompetitievoetbal gaan spelen aan het einde van dit seizoen.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Nordin Oudshoorn, 2-1 Koen Schellingerhout, 3-1 Bryan Straathof, 4-1 Koen Schellingerhout, 4-2, 5-2 Bryan Straathof, 5-3.

Vierde Divisie A | Purmersteijn - Alphense Boys: 2-1

In de tiende minuut van de blessuretijd krijgt Alphense Boys de 2-1 om de oren tegen titelkandidaat Purmersteijn. Terwijl eigenlijk de 1-2 gemaakt had moeten worden in de tweede helft. Voor Alphense Boys breken nu de weken van de waarheid aan. Nog vijf wedstrijden te spelen: drie tegen degradatiekandidaten, twee tegen middenmoters. De punten zullen gepakt moeten worden. ‘Als we zo spelen als de tweede helft, moet het goed kunnen komen’, gelooft trainer Remco Tuinenburg.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Bas Siebert, 2-1.

Remco Tuinenburg na Purmersteijn - Alphense Boys (2-1)
Jonathan Platte na Purmersteijn - Alphense Boys (2-1)