2e Klasse D | RCL - Alphia: 3-1

Alphia mist grote kansen, zowel bij 0-0 als bij 0-1. Daarna gaat het mis. In de zeventigste minuut komt RCL op gelijke hoogte en tien minuten voor tijd op voorsprong. De 3-1 valt in blessuretijd. Met nog drie wedstrijden te spelen staat Alphia op een nacompetitieplek: één punt achter 'de veilige haven' en drie punten voor op directe degradatie.

Scoreverloop: 0-1 Ralph Zeilstra, 1-1, 2-1, 3-1.

YouTube Video
Samenvatting RCL - Alphia (zaterdag 29 april)
Marcel Vondeling na RCL - Alphia (3-1)

3e Klasse A | FC Oegstgeest - Aarlanderveen: 2-1

Aarlanderveen is de koppositie kwijt. De late nederlaag tegen ‘angstgegner’ FC Oegstgeest is daar debet aan. Nieuwkoop neemt de eerste plek over en staat nu twee punten los van de Veners. Daarnaast is het doelsaldo van de Nieuwkopers een stuk beter. Nieuwkoop moet dus minimaal één keer verliezen of twee keer gelijkspelen wil Aarlanderveen kampioen kunnen zijn over drie speelronden.

Scoreverloop: 0-1 Killian Bouwhuis, 1-1, 2-1.

Sander van Dijk na FC Oegstgeest - Aarlanderveen (2-1)
Robin van der Pijl na FC Oegstgeest - Aarlanderveen (2-1)

3e Klasse A | Koudekerk - Lugdunum: 2-1

Ook Koudekerk blijft de koploper in het vizier houden: drie punten achterstand - plus een minder doelsaldo - met nog drie wedstrijden te spelen, inclusief een thuiswedstrijd tegen nummer één Nieuwkoop op de voorlaatste speeldag. Belangrijker: de voorsprong op nummer vijf DWO blijft vier punten. Dat betekent dat Koudekerk op basis van de algemene ranglijst nog steeds op pole position ligt om de nacompetitie in te gaan. In de derde periode, die ook een nacompetitieticket oplevert, staat Koudekerk bovenaan.

Scoreverloop: 1-0 Mitchell Bons, 2-0 Mike van Velzen, 2-1.

Samenvatting Koudekerk - Lugdunum (zaterdag 29 april)
Jarno Verweij na Koudekerk - Lugdunum (2-1)
Mitchell Bons na Koudekerk - Lugdunum (2-1)

3e Klasse A | Alphen - Nieuwkoop: 2-4

Een opmerkelijk moment aan het begin van de wedstrijd: in minuut acht, als Nieuwkoop op 0-1 komt, raakt de keeper van Alphen geblesseerd. Hij kan niet verder. Er zit geen reserve doelman op de reservebank en dus moet een veldspeler op doel. Die wordt nog drie keer gepasseerd. Zelf scoort Alphen, dat vorige week officieel gedegradeerd is naar de vierde klasse, tweemaal uit een strafschop.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Fabian Verberg, 1-3, 2-3 Fabian Verberg, 2-4.

4e Klasse A | Warmunda - BSC '68: 2-2

Puntenverlies van BSC ‘68 in de strijd om het kampioenschap. Net op het moment dat vorige week de koppositie is overgenomen. Maar doordat Zevenhoven ook gelijkspeelt, blijft BSC lijstaanvoerder. Eén punt voorsprong, met hetzelfde doelsaldoverschil, hebben de Benthuizenaren op hun grote concurrent. Ook hier zijn nog drie wedstrijden te spelen.

Scoreverloop: 0-1 Jelle Verhoeff, 1-1, 2-1, 2-2 Guido de Peinder.

Abdullah Sari na Warmunda - BSC '68 (2-2)

4e Klasse A | Hazerswoudse Boys - Meerburg: 1-4

Hazerswoudse Boys is gedegradeerd. Vier keer op rij winnen en hopen dat Woubrugge maximaal één punt zou pakken, is Wilco Wapenaar en zijn mannen niet gegund. Hazerswoudse Boys verliest van Meerburg en daalt af naar het laagste amateurniveau van onze regio.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Ties Teijssen, 1-3, 1-4.

4e Klasse B | Gouda - Zwammerdam: 1-0

Na het verlies tegen Gouda is de theoretische kans om nog kampioen te worden vervlogen voor Zwammerdam. SCH '44 heeft officieel de titel gepakt en voor Zwammerdam rest in de eerste weken van juni nacompetitievoetbal om promotie naar de derde klasse.

Scoreverloop: 1-0.

4e Klasse D | De Zwervers - Floreant: 3-1

Floreant verliest, maar de concurrenten winnen ook niet. Dat betekent dat de Boskopers nog steeds via zowel de derde periode als de algemene ranglijst de nacompetitie kunnen halen. In beide gevallen is het verschil één punt, plus een slechter doelsaldo, in het nadeel van Floreant.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Bruce Tol, 3-1.

Dennis van den Ing na De Zwervers - Floreant (3-1)
Chevez Polak na De Zwervers - Floreant (3-1)

5e Klasse A | Bernardus - Zwanenburg: 1-3

Na een prachtige reeks na de winterstop gloort geruime tijd nacompetitievoetbal voor Bernardus. Maar thuis tegen Zwanenburg heeft Bernardus zichzelf alles behalve een goede dienst bewezen. Op de algemene ranglijst staat Bernardus nu vijf punten achter en in de strijd om de periodetitel één punt achter (plus een wedstrijd meer gespeeld). In tegenstelling tot andere ploegen heeft Bernardus nog twee wedstrijden te spelen.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 1-3 Rens Schakenbos.