Vierde divisie A | WNC - ARC: 0-3

Als ARC de resterende twee wedstrijden wint (weliswaar tegen de nummers één en twee van de ranglijst) en Nieuwenhoorn wint niet zijn laatste twee duels van dit seizoen, dán plaatst de Racing zich voor de nacompetitie om promotie naar de derde divisie. Tegen WNC was ARC in de eerste helft een klasse apart. ARC-doelman Niels de Vogel voorkwam met twee reddingen dat het nog spannend werd.

Scoreverloop: 0-1 Boyd Baatje, 0-2 Boyd Baatje, 0-3 Timo de Graaf.

YouTube Video
Samenvatting WNC - ARC (zaterdag 13 mei)
YouTube Video
Mark Evers na WNC - ARC (0-3)
YouTube Video
Huib Oversloot na WNC - ARC (0-3)

2e Klasse D | Alphia - TAVV: 2-0

Alphia staat na de winst op het al gedegradeerde TAVV weer op die gewenste achtste plek van de ranglijst. Die plek betekent géén degradatie naar de derde klasse aan het einde van dit seizoen of nacompetitie spelen tegen degradatie. Maar de voorsprong blijft bijzonder klein: één punt met nog twee wedstrijden te gaan.

Scoreverloop: 1-0 Ralph Zeilstra, 2-0 Marwan Fennich.

Marcel Vondeling na Alphia - TAVV (2-0)
Ralph Zeilstra na Alphia - TAVV (2-0)

3e Klasse A | Aarlanderveen - DWO: 0-3

De kans is groot dat Nieuwkoop kampioen wordt. Het verlies van Aarlanderveen en de winst van concurrent Nieuwkoop betekent dat Nieuwkoop nu vijf punten voor staat op Aarlanderveen met nog twee wedstrijden te spelen. De Veners moeten nu strijden om de tweede plek voor de meest gunstige uitganspositie in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3.

Sander van Dijk na Aarlanderveen - DWO (0-3)
Killian Bouwhuis na Aarlanderveen - DWO (0-3)

3e Klasse A | RKDES - Koudekerk: 2-0

Ook Koudekerk kan de titel op zijn buik schrijven na deze nederlaag. Maar belangrijker nog: de nacompetitie komt nu ook in het geding. Nieuwkoop is de nieuwe koploper in de derde periode. De andere kans die Koudekerk heeft, is door in de top-4 van de algemene ranglijst te eindigen. DWO, de nummer vijf, loopt in en heeft één punt minder dan Koudekerk.

Scoreverloop: 1-0, 2-0.

Jarno Verweij na RKDES - Koudekerk (2-0)

3e Klasse A | SCW - Alphen: 8-1

Alphen is al een aantal weken gedegradeerd. Tegen SCW kwam Alphen er niet aan te pas.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 5-1 Fabian Verberg, 6-1, 7-1, 8-1.

4e Klasse A | BSC '68 - SJZ: 0-0

BSC ‘68 speelt gelijk en Zevenhoven wint. Dat betekent dat Zevenhoven over BSC heen wipt op de ranglijst. Met nog twee wedstrijden te spelen staat Zevenhoven één punt voor op BSC '68. Daarnaast is het doelsaldoverschil tussen beide clubs minimaal: +30 voor Zevenhoven, +29 voor BSC.

Scoreverloop: -

Abdullah Sari na BSC '68 - SJZ (0-0)
Falco Henzen na BSC '68 - SJZ (0-0)

4e Klasse A | Kickers '69 - Hazerswoudse Boys: 2-3

Het al gedegradeerde Hazerswoudse Boys heeft voor het eerst in drie maanden tijd weer eens gewonnen. Van de hekkensluiter.

Scoreverloop: 0-1 Justin Meijer, 0-2 Ivo Vogelaar, 0-3 Jelle Nieuwhof, 1-3, 2-3.

4e Klasse B | Zwammerdam - Rohda '76: 2-0

Zwammerdam wint de derby van het Bodegraafse Rohda '76 met 2-0. Damme blijft tweede staan, waarmee het zichzelf de meest gunstige plek in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse kan toebedelen.

Scoreverloop: 1-0 Morris van Vliet, 2-0 Martijn Vink.

4e Klasse D | Floreant - Zestienhoven: 1-2

De nacompetitiekansen van Floreant zijn bijna weg. Met nog twee wedstrijden te spelen moeten de Boskopers vier punten inlopen in de derde periode en vijf punten op de algemene ranglijst.

Scoreverloop: 1-0 Rens Blok, 1-1, 1-2.

Dennis van den Ing na Floreant - Zestienhoven (1-2)

5e Klasse A | Bernardus - UNO: 2-2

Bernardus voetbalt na dit weekend definitief niet meer om de prijzen. Volgende week spelen de Hazerswoudenaren hun laatste wedstrijd van dit seizoen.

Scoreverloop: niet bekend.

Vierde divisie A | Westlandia - Alphense Boys: 2-0

Westlandia en Alphense Boys kregen allebei drie kansen. Westlandia maakte er twee, Alphense Boys geen. Het komt aan op de laatste twee wedstrijden van dit seizoen om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Met volgende week de clash tegen de grootste concurrent, De Zouaven. Wat de uitgangspositie van Alphense Boys wordt, is zondagmiddag pas bekend.

Scoreverloop: 1-0, 2-0.

YouTube Video
Samenvatting Westlandia - Alphense Boys (zaterdag 13 mei)
Jelle Hak na Westlandia - Alphense Boys (2-0)