4e Divisie A | ARC - SJC: 0-0

‘We hebben het publiek vermaakt. Maar bizar dat wij vandaag niet met 3-0, 4-0 of 5-0 winnen’, concludeert trainer Mark Evers. Want de Racing maakt de kansen niet af en blijft daardoor steken op 0-0.

Scoreverloop: -

YouTube Video
Samenvatting ARC - SJC (zaterdag 14 oktober)
Mark Evers na ARC - SJC (0-0)
Luuk Samsom na ARC - SJC (0-0)

Vierde divisie A | Hollandia - Alphense Boys: afgelast

Het natuurgrasveld in Hoorn is onbespeelbaar vanwege de regen. Omdat het in de tweede-, derde- en vierde divisie niet verplicht is om uit te wijken naar kunstgras - zoals in de eerste klasse en lager wel het geval is - is de wedstrijd afgelast. Vermoedelijk wordt de wedstrijd op zondag 17 december alsnog afgewerkt, omdat Hollandia volgend weekend al een inhaalduel speelt.

2e Klasse C | Foreholte - Alphia: 1-1

Een rode kaart van Foreholte in de 83ste minuut bij een 1-0 stand, heeft Alphia goed gedaan. In de 88ste minuut maakt Ralph Zeilstra er 1-1 van waardoor de oranjehemden met een puntje weggaan uit Voorhout. ‘Wij voetballen heel goed, krijgen een aantal kansen maar scoren niet. Dat is een beetje ons manke’, blikt trainer Marcel Vondeling terug. ‘Als je zo laat terugkomt van een achterstand, moet je tevreden zijn met een punt.’

Scoreverloop: 1-0, 1-1.

Marcel Vondeling na Foreholte - Alphia (1-1)
Donovan Olivieira na Foreholte - Alphia (1-1)

3e Klasse A | Aarlanderveen - DoCoS: 4-1

Voor het eerst sinds Aarlanderveen een kleine tien jaar geleden niet meer het lelijke eendje van de vijfde klasse is, heeft het vier competitiewedstrijden moeten wachten op de eerste zege van het seizoen. Maar hij is binnen. En meteen ook tegen een van de vooraf getipte titelkandidaten, het uit de tweede klasse gedegradeerde DoCoS - ook al hebben de Leidenaren met één punt uit vier duels een dramatische competitiestart.

Scoreverloop: 1-0 Thom Nouwens ( strafschop), 2-0 Lars Overbeek, 3-0 Killian Bouwhuis, 4-0 Alessio van der Straaten, 4-1.

Sander van Dijk na Aarlanderveen - DoCoS (4-1)
Maico du Chatinier na Aarlanderveen - DoCoS (4-1)

3e Klasse A | BSC '68 - Altior: 0-0

Het eerste puntenverlies van het seizoen voor BSC ‘68. Als promovendus winnen de Benthuizenaren de eerste drie duels, maar tegen Altior komt BSC ’68 niet verder dan 0-0. Samen met Soccer Boys gaat BSC '68 nu aan kop in de 3e Klasse A.

3e Klasse A | Koudekerk - Zwammerdam: 3-3

Voor de tweede week op rij gaat het diep in blessuretijd mis voor Zwammerdam. Vorige week scoort Killian Bouwhuis 1-1 namens Aarlanderveen en wordt er niet eens meer afgetrapt, nu maakt Jeroen van Dorp namens Damme in de 93ste minuut een eigen doelpunt waardoor Koudekerk op 3-3 komt. ‘Echt ongelooflijk’, klinkt het uit de mond van Zwammerdam-trainer Erwin van der Zee.

Scoreverloop: 0-1 Koen Woudenberg, 0-2 Jim van Vliet, 1-2 Akke Penin, 2-2 Sem van Aalst, 2-3 Ruben de Bruin, 3-3 Jeroen van Dorp (eigen doelpunt).

Samenvatting Koudekerk - Zwammerdam (zaterdag 14 oktober)
Jarno Verweij na Koudekerk - Zwammerdam (3-3)
Erwin van der Zee na Koudekerk - Zwammerdam (3-3)

4e Klasse A | Meerburg - Alphen: 6-1

Precies waar de buitenwacht bang voor is dit seizoen: als het goed draait bij Alphen is de ploeg niet te houden, maar als het tegenzit gaat het ook meteen goed fout. 2-0 na twee minuten en 5-0 bij rust.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 5-1 Yassine Yagoubi, 6-1.

Chris Snatersen na Meerburg - Alphen (6-1)

4e Klasse A | Roodenburg - Floreant: 2-1

Floreant komt na een vroege achterstand terug tot 1-1 na ongeveer een halfuur voetballen. Die stand blijft tot de zeventigste minuut staan. Dat is het moment dat Roodenburg er 2-1 van maakt.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Luuk Speijer, 2-1.

5e Klasse A | Overschie - Bernardus: 1-1

Nadat Overschie op voorsprong komt, na ongeveer een kwartier voetballen, maakt Bernardus in de slotfase gelijk waardoor het toch een punt meeneemt naar Rotterdam.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Koen Schellingerhout.

Serge den Os na Overschie - Bernardus (1-1)