Vierde Divisie A | Hollandia - ARC: 4-2

‘Wij komen vroeg in de wedstrijd met 2-0 voor. Dat had ook 3-0 kunnen zijn’, begint trainer Mark Evers zijn analyse. Via een arm van een Hollandia-speler wordt het 2-1. ARC krijgt vervolgens kansen op de 3-1, maar een eigen doelpunt levert de 2-2 op. Een klutsbal levert 3-2 op en in blessuretijd wordt het 4-2. ‘Wij hadden heel prettig de winterstop in kunnen gaan. Nu gaan wij heel zuur erin.’

Scoreverloop: 0-1 Jordi Tuithof, 0-2 Boyd Baatje, 1-2, 2-2, 3-2, 4-2.

Mark Evers na Hollandia - ARC (4-2)

Vierde Divisie A | Alphense Boys - DHSC: 1-2

Het verhaal van de eerste seizoenshelft van Alphense Boys herhaalt zich op de laatste speeldag voor de winterstop: zelf de kansen niet afmaken, te gemakkelijk doelpunten tegen krijgen en daardoor jezelf niet belonen terwijl je meer had verdiend. Tegen DHSC laat Alphense Boys een handvol mogelijkheden onbenut. Daarentegen mag de tegenstander twee keer te eenvoudig door de Alphense defensie heenlopen om te scoren.

Scoreverloop: 1-0 Tarik Zaanani, 1-1, 1-2.

YouTube Video
Samenvatting Alphense Boys - DHSC (zaterdag 9 december)
Edwin Spliet over opstappen Alphense Boys-trainer Remco Tuinenburg
Mark de Kooker na Alphense Boys - DHSC (1-2)

2e Klasse C | Alphia - EMM '21: 3-2

Een dramatische start komt Alphia te boven. 0-2 na twintig minuten wordt 1-2 op slag van rust. Als Alphia een kwartier voor tijd op gelijke hoogte komt maakt Aatif El Bouny in blessuretijd het winnende doelpunt. Alphia gaat als nummer vier de winterstop in, vijf punten achter de koploper. De voorsprong op de nummer tien, een nacompetitieplek, is zes punten.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Daan van Leeuwen, 2-2 Ralph Zeilstra, 3-2 Aatif El Bouny.

Marcel Vondeling na Alphia - EMM '21 (3-2)

3e Klasse A | Aarlanderveen - Altior: 4-3

Als winterkampioen gaat Aarlanderveen de kerstvakantie in. Met een voorsprong van drie punten op nummer twee Koudekerk beëindigt Aarlanderveen de elfde speelronde. Als BSC '68 volgende week de inhaalwedstrijd tegen ASC wint, is Aarlanderveens voorsprong op BSC - dat dan de tweede plek overneemt van Koudekerk - één punt.

Scoreverloop: 1-0 Thom Nouwens, 2-0 eigen doelpunt, 3-0 Thom Nouwen, 3-1, 4-1 Eray Bozkurt, 4-2, 4-3.

3e Klasse A | Soccer Boys - BSC '68: 0-3

BSC ‘68 heeft met de uitzege op Soccer Boys laten zien mee te kunnen doen om het kampioenschap. Soccer Boys staat slechts één punt achter koplopers Aarlanderveen en Koudekerk bij het ingaan van de laatste speelronde voor de winterstop. Door de winst van BSC ’68 hebben de Benthuizenaren nu één verliespunt minder dan lijstaanvoerder Aarlanderveen.

Scoreverloop: 0-1 Guido de Peinder, 0-2 Jelle Verhoeff, 0-3 Romé Thies.

Abdullah Sari na Soccer Boys - BSC '68 (0-3)

3e Klasse A | Koudekerk - ESTO: 1-2

Een doelpunt in blessuretijd leidt de nederlaag van Koudekerk in. ESTO schiet een vrije trap de kruising in. Het is Koudekerks eerste verliespartij sinds eind september. In plaats van met een evenveel aantal punten als koploper Aarlanderveen de winterstop in te gaan, moet Koudekerk er in de tweede seizoenshelft drie inlopen.

Scoreverloop: 1-0 Jari Meertens, 1-1, 1-2.

3e Klasse A | Zwammerdam - ASC: 4-1

Op slag van rust maakt Zwammerdam de gelijkmaker, nadat ASC eerder op voorsprong is gekomen. In de tweede helft wordt het 2-1, 3-1 en 4-1 voor Damme. Zwammerdam gaat als nummer vijf van de ranglijst de winterstop in, vijf punten achter koploper Aarlanderveen en twee punten boven plek negen dat je veroordeelt tot nacompetitievoetbal.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Koen Woudenberg, 2-1 Lars Kremer, 3-1 Jim van Vliet, 4-1 Ole Janszen.

4e Klasse A | Alphen - SJZ: 0-0

0-0 spelen tegen de medekoploper is een prima resultaat. Op de ranglijst staat Alphen tiende en moet na de tweede seizoenshelft nog wat plekken klimmen om nacompetitie, voor degradatie naar de vijfde klasse, te ontlopen.

Scoreverloop: -

Chris Snatersen na Alphen - SJZ (0-0)

4e Klasse A | MMO - Floreant: gestaakt

In de rust wordt de wedstrijd gestaakt, omdat het veld onbespeelbaar is. In Hoogmade is geen kunstgras aanwezig en door de gevallen regen kan het grasveld de spelers niet meer aan. Op het moment van staken staat Floreant op voorsprong (0-1).

Scoreverloop: 0-1 Bruce Tol.

Dennis van den Ing na MMO - Floreant (gestaakt)

5e Klasse A | Hazerswoudse Boys - Bernardus: gestaakt

Ook Hazerswoudse Boys - Bernardus haalt het einde niet. Na een kwartier spelen wordt de wedstrijd gestaakt nadat Nordin Oudshoorn (Bernardus) zwaar geblesseerd raakt na een tackle. Hazerswoudse Boys leidt met 1-0.

Scoreverloop: 1-0 Ivo Vogelaar.

Serge den Os na Hazerswoudse Boys - Bernardus (gestaakt)
Robert Swart na Hazerswoudse Boys - Bernardus (gestaakt)